15.5.17

Τσακαλώτος: Τα μέτρα, τα αντίμετρα...

Τσακαλώτος: Τα μέτρα, τα αντίμετρα και ο Πανελευσινιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα    - Mediaκαι ο Πανελευσινιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα... 

Ο ποδοσφαιρόφιλος Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχασε την ευκαρία και χρησιμοποίησε ένα «μπαλαδόρικο» επιχείρημα για...
τα μέτρα και τα αντίμετρα του πολυνομοσχεδίου κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών «τα θετικά μέτρα είναι 7,6 δις» και «τα αρνητικά μέτρα είναι 4,9 δις» και συνέχισε λέγοντας πως «ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5». Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, «υπάρχουν περισσότερα αντίμετρα από μέτρα. Αυτή είναι η βασική αλήθεια», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στα «πυρά» της αντιπολίτευσης πως τα μέτρα είναι περισσότερα από τα αντίμετρα.

Στο ίδιο πνεύμα μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως θα προτιμούσε να έχανε η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο ίδιος είναι Μπαρτσελόνα.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές περιέχει δυσάρεστα μέτρα που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα. Έκανε λόγο για συμβιβασμό που όμως, όπως τόνισε, ανοίγει τον δρόμο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους και την προσέλκυση επενδύσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

«Δεν είμαστε στον κόσμο που θα θέλαμε, υπάρχει ένας συσχετισμός δυνάμεων» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας αφενός ότι αν δεν τον λάβουμε υπόψιν «τότε δεν κάνουμε πολιτική» αλλά τονίζοντας αφετέρου πως «γι’ αυτό εμείς δεν μιλάμε για success story».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι η συζήτηση γύρω από την απομείωση του συνεχίζεται ικανοποιητικά ανέφερε όμως ότι «μπορεί να πάει λίγο αργότερα από τις 22 Μαΐου»...



topontiki.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: