17.5.17

Προς αποκλεισμό οι χρυσαυγίτες από την Ολομέλεια...

Τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας εισηγείται ομοφώνως η...
Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μετά τη φασιστική πρόκληση του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Νίκου Δένδια, και τις αθλιότητες που ακολούθησαν εκ μέρους των νεοναζιστών.

Την απόφαση θα κληθεί να πάρει σήμερα (Τετάρτη) η Ολομέλεια μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων να εισηγηθεί την επιβολή του βαρύτερου πειθαρχικού μέτρου που προβλέπει ο Κανονισμός στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 81 παράγραφος 5, που αναφέρεται στον προσωρινό αποκλεισμό βουλευτή, ορίζει ότι «ο βoυλευτής στoν oπoίo επιβλήθηκε η πειθαρχική πoινή τoυ απoκλεισμoύ από τις συνεδριάσεις της Boυλής δικαιoύται να μετέχει μόνo στις oνoμαστικές και μυστικές ψηφoφoρίες και μετά τη διεξαγωγή τoυς απoχωρεί αμέσως από την αίθoυσα των συνεδριάσεων».

Ο προσωρινός αποκλεισμός βουλευτή από τις συνεδριάσεις είναι ένα από τα βαρύτερα πειθαρχικά που μπορεί να επιβληθεί. Tα πειθαρχικά μέτρα πoυ επιβάλλoνται στoυς βoυλευτές για ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά είναι: α) η ανάκληση στην τάξη· β) η στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ· γ) η μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά και δ) o πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέπτυξε και στη Διάσκεψη το σκεπτικό που είχε αναπτύξει αμέσως μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια και τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ιδίως τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας για την αυτοδικία και συνδέοντάς τη με την παραπομπή μελών της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων προσήλθε χθες ο βουλευτής της Χ.Α. Χρ. Παππάς, υπερασπίστηκε τον Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε ότι οι βουλευτές-μέλη της Κ.Ο. δεν θα αποχωρήσουν από την Ολομέλεια. Ο Χρ. Παππάς δεν έμεινε ώς το τέλος της Διάσκεψης αλλά αποχώρησε τη στιγμή που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο ήταν αναμενόμενο από μια εγκληματική, φασιστική και ναζιστική οργάνωση.

Μάλιστα ο κ. Παφίλης είχε σπεύσει να επισημάνει ότι μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να καθυστερεί, ωστόσο προχωρούν οι άλλες δίκες που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Τραγάκης από τη Ν.Δ. υπογράμμισε ότι τα γεγονότα είναι αυταπόδεικτα και δήλωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής βρίσκει σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία.
Το χρονικό του αίσχους

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο Νίκος Δένδιας (Ν.Δ.) απλώς περνούσε μπροστά από το έδρανο του Ηλία Κασιδιάρη, την ώρα που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε τον λόγο.

Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;

Ο Ν. Δένδιας τού ζητά εξηγήσεις για τον τρόπο του, ο Κασιδιάρης τον σπρώχνει δυνατά με τα δύο χέρια στο στήθος και οι τραμπουκισμοί από πλευράς Χ.Α. κορυφώνονται

Λαγός (εκτός μικροφώνου): Ελα, έλα, πήγαινε από εδώ.

Κασιδιάρης (εκτός μικροφώνου): Φύγε, ρε βλάκα.

Πανδαιμόνιο στην αίθουσα, παρακείμενοι βουλευτές της Ν.Δ. σπεύδουν προς υπεράσπιση του Ν. Δένδια, ενώ οι Γ. Λαγός, Χρ. Παππάς και Ηλ. Κασιδιάρης υβρίζουν σκαιότατα

Μπαλαούρας (προεδρεύων): Σας παρακαλώ. Να έρθει η φρουρά. Φρουρά! Φρουρά!

Βουλευτές όρθιοι φωνάζουν, οι χρυσαυγίτες εκτοξεύουν νερά και μπουκαλάκια με νερό κατά του Ν. Δένδια και βουλευτών της Ν.Δ.

Μπαλαούρας: Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά! Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη.

Αντιδρούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μπαλαούρας: Εξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή.

Η φρουρά συνοδεύει έξω τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην έξοδο της πόρτας της Ολομέλειας κάνει δηλώσεις… υπερήφανος και καταγράφεται από ερασιτεχνικά βίντεο

Κασιδιάρης: Μόλις γάμησα μια αδερφή και γι’ αυτό αποχωρώ αηδιασμένος γι’ αυτό το αίσχος των Μνημονίων που έχει καταστρέψει την Ελλάδα… Γάμησα μια αδερφή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: