25.5.17

Διαμαρτυρίες κατά την επίσκεψη Τσιρώνη στο Τυμπάκι...

αγρότες Τυμπάκι ΤσιρώνηςΈνταση και διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη. Οι αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται για τη...
μη πρόσκλησή τους σε σύσκεψη του υπουργού με τοπικούς φορείς και προσπάθησαν να αποκλείσουν την είσοδο του υπουργού στο χωριό τους.

Οι αγρότες σε ένδειξη διαμαρτυρίας άδειασαν στον δρόμο χιλιάδες ντομάτες που παραμένουν απούλητες ενώ υπήρξε και ένταση με τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια και αφού ο υπουργός μπήκε στο Τυμπάκι από διαφορετικό δρόμο οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τυμπακίου όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη με παραγωγούς μόνο βιολογικών προϊόντων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στην Κρήτη για θέματα της αρμοδιότητάς του ενώ οι αγρότες του Τυμπακίου, ήδη από το πρωί της Πέμπτης είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τη μη πρόσκλησή τους. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες της περιοχής αναφέρουν: 

Ο κ.Τσιρώνης σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΑΜΕ στο Τυμπάκι και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Κουσέ του Δήμου Φαιστού, όπου και θα συναντηθεί με βιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook, του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στους αγρότες για την επίσκεψη του Αναπληρωτη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη.

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει από το διαδίκτυο, θα επισκεφθεί την Πέμπτη 25/5/2017 το Τυμπάκι , ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συνομιλήσει με Αγροτικούς Φορείς και Συν/στους Βιολογικών Προϊόντων καθώς θα επισκεφθεί και Αγροτικές Μονάδες της περιοχής μας. Σε αυτήν την συνάντηση ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ δεν έχει καλεστεί να συμμετάσχει και ο πραγματικός Αγροτικός κόσμος αναρωτιέται το «ΓΙΑΤΙ»;;;;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: