16.5.17

Πρόεδρος, μόνος, ψάχνει...

Ο Κούλης σε αναζήτηση ικανού τεχνοκράτη...

Η αναμενόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ανοίγει εκ των πραγμάτων ένα νέο κεφάλαιο στο πολιτικό σκηνικό.

Οι...
εκλογές απομακρύνονται, και τα βλέμματα στρέφονται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλείται να προχωρήσει σε “διόρθωση” του κεντρικού πολιτικού αφηγήματός του, και να παρουσιάσει στην κοινωνία μια θετική προοπτική για το μέλλον, παραμερίζοντας τις ακραίες φωνές που εξελίχτηκαν πολλές φορές τους τελευταίους μήνες σε ιστορική παραφωνία.

Γνωρίζει ότι μια αυριανή πρωθυπουργία του δεν θα είναι βιώσιμη αν προκύψει ως συνέπεια της οργής της κοινωνίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή κυβέρνηση. Θα είναι βιώσιμη μονάχα αν έχει κερδίσει τη θετική ψήφο στήριξης και ανοχής των μετριοπαθών Ελλήνων. Εκείνων που αναζητούν… εμβόλιο, κάθε φορά που βλέπουν την Κεντροδεξιά να δίνει χώρο και ρόλο στα (δικά της) άκρα.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε θεαματικές αλλαγές στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα που θα την εκφράζουν. Έρχεται δηλαδή… ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες, ώστε το φθινόπωρο να βρει τη ΝΔ σε μια καλύτερη αφετηρία, και να της επιτρέψει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με εκλογικά κρίσιμα κοινωνικά κοινά, που σήμερα δυσκολεύεται να πλησιάσει, όσο ακούγονται… τσιρίδες υστερίας από το εσωτερικό της, και όσο επικρατούν νοοτροπίες άκρων, τύπου #fygete.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατανοώντας την ιστορική ρήση του Μπιλ Κλίντον (“Είναι η οικονομία, ανόητε”), ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε αναζήτηση ενός άφθαρτου προσώπου, τεχνοκράτη, από τον χώρο της αγοράς, που δεν θα έχει κυβερνητικό παρελθόν, είτε την περίοδο Καραμανλή, είτε την περίοδο Σαμαρά, και θα μπορεί έτσι να παρουσιάσει στην κοινωνία ένα περισσότερο πειστικό αφήγημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο-κλειδί έχει ήδη βρεθεί. Η… ζωή θα δείξει κατά πόσο οι πληροφορίες αυτές θα επιβεβαιωθούν, ή το σαφάρι θα συνεχιστεί...

Πηγή: ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια: