31.5.17

Πολίτες και πολιτικοί αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...

Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται, από τις 7 το πρωί, η...
σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Τη σορό περίμεναν στην είσοδο της Μητρόπολης τα μέλη της οικογένειάς του ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές. Το «παρών»
έδωσαν δεκάδες βρακοφόροι από την Κρήτη, για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο πολιτικό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου. 

Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 15.00 με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το πρωί από τη Λευκωσία στην Αθήνα, και βέβαια ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπάρχει η πληροφορία ότι ίσως να προστεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε 58 χρόνια κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.

Κοσμοσυρροή για το τελευταίο αντίο

Από χθες, πλήθος κόσμου πέρασε τόσο από τα γραφεία της Ν.Δ. στο Μοσχάτο προκειμένου να γράψει το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό, όσο και από το πολιτικό του γραφείο που διατηρούσε για χρόνια στην οδό Αραβαντινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. βρίσκεται σε εγρήγορση αφού δέχεται δεκάδες μηνύματα ενδιαφέροντος από την επαρχία προκειμένου μέλη και φίλοι του κόμματος να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα και να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.

Με C-130 στα Χανιά

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Μάλιστα την κατασκευή σε τάφο του την είχε επιμεληθεί ο ίδιος όταν ήταν εν ζωή.

Να σημειωθεί ότι επιθυμία, του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.

*ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK, GR 6301401200120002002011.

WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: