23.5.17

Κοτζιάς: Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό θέμα για έναν γονιό...

Κοτζιάς: Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό θέμα για έναν γονιό από το να χάνει το παιδί του
... από το να χάνει το παιδί του...
Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από την επίθεση στο Μάντσεστερ.
Aπαντώντας σε...
σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η οποία διατυπώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, είπε:
«Σήμερα το πρωί έκανα μία δήλωση και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή. Η ενός λεπτού σιγή δεν είναι μόνο γιατί έχουμε να κάνουμε με θύματα τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά γιατί έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά. Και εγώ αναλογίζομαι, επειδή είμαι και ο ίδιος γονιός, ότι δεν υπάρχει πιο τρομακτικό θέμα για έναν γονιό από το να χάνει το παιδί του. Γιατί η απώλεια της νέας γενιάς είναι παράλογη, είναι έξω από τη λογική σειρά των πραγμάτων και αφύσικη, είναι έξω από τη σειρά της φύσης. Εμείς πρέπει να φεύγουμε πρώτοι και μετά τα παιδιά μας... ».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι τρομοκράτες δεν μετράνε τις ζωές, δεν μετράνε τις ζωές των νέων ανθρώπων. Με αυτή την έννοια, το Μάντσεστερ μας συγκλόνισε. Συγκλόνισε και εμένα προσωπικά».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «ασκείται για να αφαιρέσει ζωές, όπου κάποιοι τάχα θεοσεβούμενοι παριστάνουν το χέρι του Θεού. Είναι ό,τι πιο τρομακτικό και φρικτό υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων. Πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος δεν δικαιούται να αφαιρέσει τη ζωή άλλου ανθρώπου. Ουδείς άνθρωπος μπορεί να αποφασίζει για τις ζωές άλλων ανθρώπων. Με αυτήν την έννοια, πάντα το υπουργείο μας συμπαραστέκεται και κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει την αλληλεγγύη του στις χώρες, στους λαούς και στις οικογένειες των θυμάτων» είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: