16.5.17

Ακόμη ψάχνει το ΠΑΣΟΚ να βρει τη γραμμή για την ψηφοφορία...

Η συνεννόηση κόντρα στη Φώφη με τη ΝΔ...

Γράφει ο Πολιτικός

Ακόμη ψάχνει το ΠΑΣΟΚ να βρει τη γραμμή του σε σχέση με τη στάση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην...

ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων και των αντίμετρων το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας δήλωσε ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει τα μέτρα και ζήτησε απόσυρση των διατάξεων για τα ειδικά μισθολόγια.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε την αποχώρηση των βουλευτών του κόμματος από την Ολομέλεια κατά την ώρα της ψηφοφορίας εμφανιζόμενος σε εντελώς διαφορετική γραμμή από εκείνην της προέδρου που μίλησε σαφώς για καταψήφιση.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Λοβέρδος δεν ενήργησε μόνος του, αλλά ότι πιθανότατα έχει ανοίξει κάποιους δίαυλους επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αποχώρηση των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία. Κι αυτό όχι μόνο για να μην κατηγορηθούν ότι δεν υπερψήφισαν τα θετικά μέτρα, αλλά και για να αποκλείσουν ενδεχόμενα “ατυχήματα” από βουλευτές που θα ήθελαν να ψηφίσουν κάποια από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Όπως για παράδειγμα τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29 στο 26% και της φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22 στο 20%.

Όπως και να έχει η διγλωσσία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Χαριλάου Τρικούπη το τελευταίο διάστημα με την ίδια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αμφισβητείται στη γραμμή της σχεδόν από όλους. Εσχάτως δε ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι η μόνη λύση για τον τόπο είναι να απαλλαγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να γίνουν εκλογές, την ώρα που η Γεννηματά κατηγορούσε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιμονή του να ζητάει εκλογές ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο εγκλωβιζόμενος σε ένα αίτημα που δεν έχει απήχηση.

Γενικώς η Φώφη Γεννηματά φαίνεται πως έχει μπλέξει τις γραμμές της, αλλά και τα ίδια τα στελέχη της ανακοινώνοντας διαδοχικά συνέδρια για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: