5.5.17

Από τις γαλλικές εκλογές στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου...




Κραυγές και ψίθυροι της πρώτης βδομάδας του Μαΐου...

Η Συμφωνία και οι Γαλλικές Εκλογές. Ο Τσοχατζόπουλος  και η Κονιόρδου. Η υπεραιμία της επιθετικής Τουρκίας και η...
αμηχανία της σπαρασσόμενης FYROM. O Λάγκερφελντ και η Σώτη Τριανταφύλλου. Και τα χάδια του Μάη στα διψασμένα σώματα…

-Μήνυση: Εναντίον της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου από τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου των Ρατσιστικών Εγκλημάτων, Παναγιώτη Δημητρά. Η κυρία Τριανταφύλλου  είχε περιλάβει σε κείμενό της, στην ηλεκτρονική σελίδα της Athens Voice, μια φράση που αποδίδεται στον Μάρκο Πόλο: «Φανατικός  μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι».

-Ατυχής, επίφοβη και απαράδεκτη η μήνυση. Πρώτον, διότι ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ο,τι θέλει, σε πείσμα λογής αντιρατσιστικών νόμων που φιμώνουν το ελευθέρως εκφράζεσθαι. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη φράση- όταν επιστρατεύεται αυθαιρέτως, αποκομμένη από το σώμα του κειμένου-δεν αποδίδει το πνεύμα και τις θέσεις της συγγραφέως. Και, τρίτον, διότι  η Τριανταφύλλου δεν συμβάλλει στην ρητορική του μίσους ούτε καταφέρεται γενικώς και αορίστως εναντίον των μουσουλμάνων. Πέραν αυτών, έχει συγγράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο υπό τον τίτλο «Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση», εκδόσεις Πατάκη.

- Αποφυλάκιση: Ο Τσοχατζόπουλος έπρεπε να σαπίσει στη φυλακή, λένε ορισμένοι. Όμως παραβλέπουν το γεγονός ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου, το Δίκαιο προβλέπει σαφώς ότι αποφυλακίζονται όσοι φυλακισμένοι ή κατάδικοι πάσχουν αποδεδειγμένα από βαριά ασθένεια. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου… Κατά τα λοιπά, τόσο ο αποφυλακισθείς όσο και η σύζυγός του συμπεριφέρονται αστόχαστα και προκλητικά. Καταγγελίες του αέρα, φανφαρόνικες δηλώσεις και ρεσιτάλ υπαινιγμών χωρίς ουσία.

- Λίστες: Βαριά τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή (Λίστα λαγκάρντ, λαθρεμπόριο καυσίμων και ποτών κ.α.), πενιχρά τα έσοδα για το κράτος. Οπερ σημαίνει, ότι υπάρχει μεν  η βούληση αλλά δεν αποδίδει ικανοποιητικά ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

- Λάγκερφελντ: Μόδα εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα ,στο Παρίσι. Ο Παρθενώνας, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, λιόδεντρα και άμμος, δια χειρός Κάρλ Λάγκερφελντ, για την κολεξιόν που έφερε τον τίτλο «Ο μοντερνισμός της αρχαιότητας». Ισχυρό brand name η (κλασσική) Ελλάδα μας.

- FYROM : Ένταση στην γείτονα, ρευστότητα στα Βαλκάνια, με πιθανές ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων στο μέλλον. Σε ο,τι αφορά τους ψευτομακεδόνες της γείτονος, ας θυμηθούμε ότι προσφάτως η Σερβία ομολόγησε το λάθος της σχετικά με την αναγνώριση της FYROM ως Μακεδονία. Οπερ σημαίνει, ότι άριστα πράττει η χώρα μας που δεν χαρίζει το Όνομα Μακεδονία στους εθνικιστές της γείτονος. Το μέλλον πιθανώς να κρύβει εκπλήξεις, θετικές για μας.

- Για την Συμφωνία και τις γαλλικές εκλογές τα έχουμε πει. Όπως και για την ανευθυνότητα του υπουργείου Πολιτισμού για το Ελληνικό… Ας ελπίσουμε ότι οι άλλοι γείτονες, οι Τούρκοι, δεν θα συνεχίσουν τις προκλήσεις… Καλό σαββατοκύριακο στην αγκαλιά της θάλασσας!...

Γιάννης Τριάντης (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: