31.5.17

Ο Προκόπης φιλοτεχνεί την αγιογραφία...



...η Ντόρα συγκινείται, ο Κυριάκος είναι αλλού...
Το στιγμιότυπο, από τον επικήδειο που εκφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 
Ενας...
επικήδειος, που, όπως σε όλους τους επικήδειους, προέβαλε σε μεγέθυνση τα προτερήματα του εκλιπόντος. 
Στο ίδιο κλίμα κι ο επικήδειος από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη... 

Κατά τον επικήδειο που εκφώνησε ο Παυλόπουλος χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη "ως τον κορυφαίο ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική, για πάνω από 50 χρόνια.
Στη συνέχεια του επικήδειου, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τις τέσσερις παρακαταθήκες που άφησε πίσω του ο εκλιπών:
-Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Αντίθετος σε κάθε είδους δυνάστη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε ότι η στήριξή της είναι στάση ζωής, σημείωσε εμφατικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
-Η αφοσίωση που ο πρώην πρωθυπουργός επέδειξε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. «Ίσως, ο τελευταίος κορυφαίος κοινοβουλευτικός άνθρωπος», είπε για τον Κων. Μητσοτάκη ο Πρ. Παυλόπουλος. Και θυμήθηκε τότε που αγόρευε στο Κοινοβούλιο, πάντα χωρίς στόμφο, συμπλήρωσε.
-Η πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση, ο πρώην πρωθυπουργός δραστηριοποιήθηκε ώστε η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη να είναι νομοτελειακή, και για το σκοπό αυτό συνεργάσθηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
-Τέταρτη παρακαταθήκη, πιο σημαντική και κρίσιμη σήμερα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ενότητα και η ομόνοια. «Ήξερε, καλύτερα από τον καθένα, το τίμημα του διχασμού», είπε ο Πρόεδρος, για να καταλήξει:
«Ο δρόμος της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την Ευρώπη ανήκουμε και αγωνιζόμαστε για να ξαναβρεί τις ρίζες της… Τα μεγάλα και τα σημαντικά πρέπει να τα κάνουμε ενωμένοι. Άλλωστε, εκείνα που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: