25.5.17

Ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο...


Ντράγκι: «Οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά»...

Τα μηνύματα των κομμάτων και των πολιτικών...

Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον Λουκά Παπαδήμο για την επίθεση που δέχθηκε με παγιδευμένο φάκελο. 

Ο...
πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τη διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου. Ζήτησε, ακόμη, να μεταφέρουν στους τραυματίες τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

Νωρίτερα, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας των τραυματιών. Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους «ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους για να καθοριστεί η μεταχείριση που πρέπει να έχουν. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και θα συνεχίσει να ενημερώνεται για όλες τις διαδικασίες. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε «Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε ο Νίκος Παππάς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους. Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση τους. Οι αρχές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρουν τους δράστες της επίθεσης που αμαύρωσαν την διεθνή εικόνα της χώρας», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε μέσω του κοινωνικού δικτύου και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε πως «καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδημου και των συνοδών του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε «ήταν μια άνανδρη επίθεση και δεν μας τρομάζουν».

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά, την οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, σε σχετικό μήνυμα συμπαράστασης προς τον κ. Παπαδήμο.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ευχήθηκε «πλήρη ανάρρωση» στον κ. Παπαδήμο...

πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: