18.5.17

Κ. Μητσοτάκης: Υπογράφετε τα μνημόνια δυο - δυο και με τα δύο χέρια...


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη...
συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι «κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα». Επίσης, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβένρηση και τον Αλέξη Τσίπρα. «λέγατε ότι θα βάλετε τέλος στη λιτότητα και θα σκίσετε τα μνημόνια. Και σήμερα υπογράφετε τα μνημόνια δυο - δυο και με τα δύο χέρια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «περιαυτολογεί μιλώντας για δήθεν αυταπάτες» και συμπλήρωσε: «Όμως η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για κανονική πολιτική απάτη. Τέτοια πολιτική απάτη δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία». Μάλιστα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παγιδεύει τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές ενώ η χώρα έβγαινε από την κρίση», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης».

«Εάν δεν είχαν ξεγελάσει οι Τσίπρας - Καμμένος τους Έλληνες, θα ήμασταν μία κανονική χώρα της Ευρωζώνης, όπως εκείνες που βγήκαν από το μνημόνιο», τόνισε, κάνοντας λόγο για τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα.

Σημείωσε επίσης ότι περιμένει απάντηση για τις αναφορές του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μεγαλύτερη λιτότητα, ακόμη και από αυτή που της ζητούσαν. «Το τέταρτο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που υποστηρίζατε ότι θα προστατεύατε», σημείωσε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας και τώρα παρακαλείτε το ΔΝΤ, που θέλατε να διώξετε, να μείνει».

«Υποσχεθήκατε να τελειώνετε με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδεικνύεστε πιο παλιοί απ' το παλιό. Αποτύχατε σε όσα υποσχεθήκατε. Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί», επεσήμανε, επικαλούμενος παλιότερες αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Πού πήγε τώρα η αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός;», διερωτήθηκε και εξαπέλυσε βέλη κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αιχμή το αφορολόγητο.

«Κι εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε με τόσο ενθουσιασμό», υπογράμμισε...

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: