17.5.17

Οι παντελονάτοι...

Είναι περίεργο που υπάρχουν κάποιοι που εκπλήσσονται από το... επίπεδο των Βορίδη και Λοβέρδου της συγκυβέρνησης Σαμαρά...

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Παραέγινε το χάλι τους. Με τις αναφορές Βορίδη και Λοβέρδου στο αν φορά παντελόνια ή όχι ο Τσακαλώτος δεν χάθηκε απλά η μπάλα, ούτε...
απλά υποβαθμίστηκε το επίπεδο της Βουλής. Έγινε κάτι πολύ χειρότερο: ο σεξιστικός λόγος του φανατικού της εξέδρας, του καφενόβιου ρήτορα και του ψευτόμαγκα που ήπιε δυο.. τσίπουρα παραπάνω, πλασάρεται ως πολιτικός.

Με απλά λόγια, η ρητορική της πλάκας αντικαθιστά την συζήτηση και το κέντρο βάρους μεταφέρεται από την ουσία στις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα -παρά τα όσα δηλώνονται- να μην γίνεται ούτε στοιχειώδης ανάλυση της νέας καταιγίδας μέτρων που έρχεται, ούτε βέβαια κριτική στις αναμφισβήτητες υποχωρήσεις του Τσακαλώτου.

Δεν είναι ανεξήγητο αυτό. Και ο Λοβέρδος και ο Βορίδης είναι μνημονιακότεροι από τους υπαλλήλους της τρόικας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι αρεστοί στους “έξω” για να μπορούν να έχουν ένα ρολάκο... “μέσα”. Το να αλλάζουν την ροή των πραγμάτων λοιπόν, να εμποδίζουν την ουσιαστική συζήτηση για αυτά που ψηφίζονται και τις συνέπειες που θα έχουν, είναι καθήκον τους! Παρά τα επιφαινόμενα λοιπόν, την (αναμενόμενη) δουλειά τους έκαναν και για αυτό περιμένουν και μπόνους.

Το έκαναν βέβαια σεξιστικά αλλά και αυτό αναμενόμενο ήταν. Λάθος -και το διέπραξε εν πολλοίς ο Τσακαλώτος- θα ήταν να περιμένει οποιοδήποτε αντιδράσεις και κριτική... επιπέδου είτε από τον Λοβέρδο, είτε από τον Βορίδη. Γιατί δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που ο Λοβέρδος έδειξε το πραγματικό επίπεδό του και όχι το άλλο το λουστραρισμένο, του “πανεπιστημιακού” και του “συνταγματολόγου”, διαπομπεύοντας τις οροθετικές γυναίκες. Είναι δυνατόν αιφνιδίως, αυτός ο ίδιος πολιτικός να αλλάξει επίπεδο και να αποφύγει τα σεξιστικά και τα απαράδεκτα;

Όπως δεν πάει και τόσος πολύς καιρός από τότε που ο Βορίδης κυκλοφορούσε με το τσεκούρι ανά χείρας, δείχνοντας πώς ακριβώς εννοεί την πολιτική κριτική και την αντιπαράθεση, ή από τότε που που ως αρχηγός... κόμματος γέμιζε τους τοίχους της Αθήνας με το “Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες”, προσδιορίζοντας με αυτά που έλεγε και πολύ περισσότερο με αυτά που εννοούσε, το δικό του επίπεδο.

Ο Τσακαλώτος λοιπόν είχε δίκιο όταν απαντώντας στους δύο πολιτικούς άνδρες είπε ότι “η Αριστερά οραματίζεται μια κοινωνία που τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη ότι είναι αρσενικό δεν θα είναι απαραίτητα καλό και ότι είναι θηλυκό δεν θα είναι απαραίτητα κακό”. Αλλά είχε άδικο όταν είπε ότι δεν περίμενε να πέσει σε αυτό το επίπεδο ο... Βορίδης, αλλά και όταν προσπάθησε να υπεκφύγει δηλώνοντας ότι δεσμεύτηκε να παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο αλλά δεν το εννοούσε και ήθελε απλώς να το “ακούσουν” οι θεσμοί.

Γιατί έτσι, επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά αυτό που γνωρίζαμε όλοι από πέρυσι: ότι είναι κάκιστος διαπραγματευτής και οι εκπρόσωποι των δανειστών κλέβουν... εκκλησία. Για αυτό άλλωστε η υπαλληλία των Βρυξελλών διοχέτευσε ήδη από τον Μάρτιο στο Reuters τα βασικά σημεία της συμφωνίας, έτσι για να εκτεθεί ακόμα μια φορά ο Τσακαλώτος που τότε τα διέψευδε και τώρα τα λούζεται.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και το κείμενό του δημοσιεύτηκε στο NEWS 247

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: