31.5.17

Συνάντηση Κοτζιά με τον Κροάτη ομόλογό του...

http://avgi.gr/documents/10179/8143104/7BX%CE%A3%CE%91%CE%92%CE%92%CE%91.jpg/7fcf04f9-2f13-4aa0-a9a1-e04cc18bc668?t=1494668091383&imageThumbnail=3Οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- Κροατίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και... τις ενέργειας, μέσω της προέκτασης του αγωγού TAP προς βορρά, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Κροάτη ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κροατίας Ντάβορ Ίβο Στίερ, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κροατία τόσο σε διακρατικό, διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ είναι ιδιαίτερα καλές. Οι δύο χώρες συνεργάζονται και, στην ελληνικής έμπνευσης, τετραμερή ενδοευρωπαϊκή βαλκανική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται σε επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το Brexit, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η οικονομία, καθώς και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ελλάδα και Κροατία συμμετέχουν, επίσης, στα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ). Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία το 2017 και πραγματοποίησε με επιτυχία στα Ιωάννινα, στις11-12 Μαΐου, την Υπουργική Σύνοδο και το forum, ενώ η Κροατία φιλοξένησε το forum το 2016 στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε ένα μήνα θα διεξαχθεί -με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού - και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής (SEECP).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο των δύο υπουργών, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ν. Κοτζιάς στον Κροάτη ομόλογό του...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: