17.5.17

Βίαιες συγκρούσεις με σωματοφύλακες του Ερντογάν...

Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ- Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο Εννέα άτομα τραυματίστηκαν και δύο συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, την ώρα που,...
σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, μέσα στο κτίριο βρισκόταν ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καβγάς ξεκίνησε όταν οι σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Όπως είπαν οι αμερικανικές αρχές, δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δεν διευκρίνισε ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια, αλλά είπε ότι ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για επίθεση κατά αστυνομικού.  

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έχοντας στις αποσκευές του... παράπονα για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρους της Συρίας, αλλά και την άρνηση μέχρι στιγμής έκδοσης στην Τουρκία του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που, σύμφωνα με την Άγκυρα, είναι ο ιθύνων νους πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Μετά τις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες να συμφωνούν ότι είναι έτοιμοι να ανανεώσουν τη συμμαχία τους και να παραμείνουν εταίροι στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο ο Ερντογάν αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Κούρδοι χρησιμοποιούν τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους ως προκάλυμμα για τις δικές τους επιδιώξεις, φρόντισε να τονίσει ότι:

«Είναι απολύτως απαράδεκτο να θεωρείται το YPG-PYD (Κούρδοι μαχητές των πολιτοφυλακών) εταίρος στην περιοχή και αυτό είναι αντίθετο με την παγκόσμια συμφωνία που έχουμε. Με τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες, που θέλουν να αλλάξουν τις εθνοτικές ή θρησκευτικές δομές της περιοχές, να χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως πρόσχημα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: