19.5.17

Στις δικαστικές αίθουσες ο Μιχαλολιάκος...

Με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» στο Τέταρτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αναμένεται να...
διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής η δίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορείται για όσα είπε σε συγκέντρωση μελών της ναζιστικής οργάνωσης στα γραφεία της Ανατολικής Αττικής στις 3.9.2011. Στην ομιλία αυτή είχε παραδεχτεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσής του και είχε προχωρήσει σε μια σειρά ανοιχτών απειλών προς όλους τους «αντιπάλους» του.

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε διατυπώσει απειλές εναντίον δημοσιογράφων, ενώ είχε δηλώσει ότι πρέπει «να γίνει σαπούνι» ο εβραϊκής καταγωγής εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης «και τα εβραιόπουλά του».

Σε άλλο σημείο, παραδέχτηκε τον τρόπο δράσης της οργάνωσής του: «Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν και εθνικιστές, και ναζιστές, και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει».

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους. [...] Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω»...thepressproject.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: