22.5.17

Κάννες: Γιούχα για τη νέα ταινία του Λάνθιμου...

Κάννες: Γιούχα για τη νέα ταινία του Λάνθιμου

Πριν από δύο ώρες, με το φινάλε της ταινίας «The Killing of a Sacred Deer», με τα γιούχα που την συνόδευαν αλλά και τα χλιαρά χειροκροτήματα είπα από μέσα μου «μόλις...
έχασε τον Φοίνικα ο Λάνθιμος»!

Του κλινικού σεναρίου (γραμμένο από το στενό συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου). Της κλινικής σκηνοθεσίας και του «χειρουργείου» ο Λάνθιμος. Των σκανδάλων, των εντυπώσεων και της αρρώστιας. Βασανιστικό μέχρι το φινάλε. Μαρτύριο σωστό. Η Νικόλ Κίντμαν σαν «μηχανικό πιάνο». Κουρδισμένο, δεν λέω. Ο Κόλιν Φάρελ το ίδιο. Τα τρία παιδιά το ίδιο. Ολοι και όλα αποστειρωμένα. Σα να παρατηρείς εγχείρηση ανοικτής καρδιάς!

Το στόρι εντελώς εγκεφαλικό. Προερχόμενο από τον δικό του μικρόκοσμο. Ο Φάρελ καρδιοχειρουργός. Η Κίντμαν η σύζυγος. Ο Μπομπ ο μικρός γιος. Και η Κιμ η μεγαλύτερη κόρη, Γύρω στα δεκαπέντε. Ο Φάρελ με σκοτεινό, δύσαρεστο, μυστικό. Γιατί  κάποιος ασθενής του «εγκατέλειψε» πάνω  στο  χειρουργείο.  Ετσι ο Φάρελ, φορτωμένος από ενοχές, αρχίζει να βλέπει και να κάνει παρέα στον Μάρτιν, τον δεκαεξάχρονο γιο του εκλιπόντος. Και να του χαρίζει δώρα. Κάποια στιγμή τον προσκαλεί στο σπίτι του. Και κάποια στιγμή, ο πιτσιρικάς αρχίζει να εκδικείται με τις δικές του, μυστηριώδεις, φονικές ικανότητες!

Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο του Δ. Δανίκας ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: