16.5.17

Ο «εθελοντικός» συμβιβασμός του Χατζηγιάννη με την εφορία...

Ο «εθελοντικός» συμβιβασμός του Χατζηγιάννη με την εφορίαΜετά από αλλεπάλληλες δικαστικές μάχες, εντολές ελέγχου και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επέλεξε να...
βάλει τέλος στην πολύχρονη περιπέτειά του με τη φορολογική διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», ο δημοφιλής τραγουδιστής προχώρησε στις απαιτούμενες κινήσεις για την υπαγωγή του στη ρύθμιση περί εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων, προκειμένου να κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Ήδη από τον Ιανουάριο οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό έλεγχο, άρχισαν να λαμβάνουν «ραβασάκια» από το ΚΕΦΟΜΕΠ, με τίτλο «Ειδική πρόσκληση οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών». Σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν περιλαμβάνεται και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και στη συνέχεια του ΚΕΦΟΜΕΠ για τη γνωστή υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο τραγουδιστής κέρδισε μία μάχη στο Διοικητικό Εφετείο, όχι όμως και τον πόλεμο, αφού στη συνέχεια ξεκίνησε νέος έλεγχος με άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι τα εισοδήματα πρέπει να φορολογούνται για το έτος που αποκτήθηκαν και όχι – όπως σε αυτήν την περίπτωση- για το έτος που εστάλησαν στο εξωτερικό, ακυρώνοντας έτσι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Παράλληλα, έκρινε ότι πρέπει να επιστραφεί στον καλλιτέχνη το ποσό των 800 χιλ. ευρώ που είχε καταβάλει έως τότε πληρώνοντας την οφειλή σε δόσεις.

Ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίζεται, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ιδιαίτερα κουρασμένος και απογοητευμένος από την υπόθεση αυτή, που έστρεψε πολλές φορές πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία εκείνος θέλει να συγκεντρώνει μόνο για τη δουλειά του. Έτσι, επέλεξε τη λύση της εθελοντικής αποκάλυψης, για να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: