19.5.17

Ποιος «έκοψε» την ομιλία της Φώφης...


Το.... Survivor, ή ο Λεβέντης;...

Ηταν μεθόδευση, ήταν απρέπεια ή ήταν απλώς κοινοβουλευτική καραμπόλα;

Η ίδια η...
Φώφη Γεννηματά καταγγέλλει μεθόδευση πίσω από την απόφαση του προεδρείου της Βουλής να προηγηθεί χθες το βράδυ η ομιλία του πρωθυπουργού από την δική της, στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταγγέλλουν δάκτυλο....  του Survivor,  και κοινοβουλευτικές πηγές δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες του... Βασίλη Λεβέντη.

Τα πραγματικά δεδομένα ωστόσο για την χθεσινή σειρά των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή είναι τα εξής:

Ο αρχικός και επίσημος προγραμματισμός, που είχε γίνει κατόπιν συνεννόησης του προεδρείου με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, προέβλεπε ότι στις 5 το απόγευμα θα μιλούσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 5.30 ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις 6 ο Βασίλης Λεβέντης, στις 6.30 η Φώφη Γεννηματά, στις 7 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις 8 ο Αλέξης Τσίπρας.

Η σειρά αυτή όμως ανατράπηκε, υπήρξαν εμβόλιμοι ομιλητές και καθυστερήσεις και, εν τέλει, η Φώφη Γεννηματά  κλήθηκε να μιλήσει αργά το βράδυ και μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα , παρά την πάγια πρακτική που θέλει τον πρωθυπουργό να ακούει πρώτα όλους τους αρχηγούς και να τοποθετείται τελευταίος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την ανατροπή αυτή σε «μεθόδευση» και μίλησε για «κακοστημένη παράσταση του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια ούτε στο διάλειμμα», ενώ παραπλεύρως στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έλεγαν ότι η αλλαγή έγινε για να μην συμπέσει η ομιλία του πρωθυπουργού με το... τηλεοπτικό success story του Survivor.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μάλιστα, έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter γράφοντας: «Είναι απλά ντροπή, δεν έδωσαν το λόγο στην κυρία Γεννηματά γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν θέλει να αναμετρηθεί με το survivor! Ντροπή και μόνο ντροπή!».

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απέκρουσε τις αιτιάσεις περί μεθόδευσης και είπε ότι η ανατροπή έγινε λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν πολιτικοί αρχηγοί.

Κοινοβουλευτικές πηγές, δε, δείχνουν ως έναν εκ των υπευθύνων τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος καθυστέρησε και άλλαξε σειρά μιλώντας τελικά πριν και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ στο μεταξύ παρεμβλήθηκαν και άλλοι ομιλητές...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: