31.5.17

"Ο ΔΟΛ γυρίζει σελίδα...!"...

Ο Μαρινάκης πήρε τον ΔΟΛ
Αδιαχώρητο στα ασανσέρ της Μιχαλακοπούλου...
«Ο ΔΟΛ γυρίζει σελίδα...! Νέος ιδιοκτήτης του είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης...!» Αυτό έγραψε στο fb ο...
εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ΝΕΑ, Κ. Ντελέζος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το ποσό που έδωσε ο Μαρινάκης για τα Μέσα του ΔΟΛ ήταν 22,9 εκατ. ευρώ έναντι 21,6 εκατ. της κυπριακής εταιρείας Vegata και 11,9 εκατ. που έδωσε ο Σαββίδης.
 Προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει οι πληροφορίες ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν τέσσερις και συγκεκριμένα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν και δύο..
προσφορές για τα ακίνητα του οργανισμού με μεγαλύτερη εκέινη της Alpha Bank (3,7 εκατ. ευρώ).
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που πλειοδότησε αποκτά:
To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”
Σμειώνεται οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

Αγωνία στους εργαζομένους - «Φρούριο» η Μιχαλακοπούλου

Το κτήριο στην οδό Μιχαλακοπούλου 80, όπως γράφει το protothema.gr, θύμιζε φρούριο λίγο πριν την αποσφράγιση των προσφορών  για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αλλά και τις συμμετοχές του ιστορικού Ομίλου σε τρίτες εταιρείες.
Από νωρίς τόσο στην είσοδο όσο και στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου ήταν έντονη η παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρείας security που επέτρεπαν την είσοδο στο κτήριο μόνο σε εργαζομένους, στελέχη τραπεζών και εκπροσώπους των ενδιαφερομένων για τον ΔΟΛ.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι μιλούσαν για «απόβαση» διαχειριστών και τραπεζικών στελεχών καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κάποια στιγμή δεν χωρούσαν στα ασανσέρ.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις θέσεις τους και κάποιοι περίμεναν τις εξελίξεις στο πεζοδρόμιο της Μιχαλακοπούλου. Στις μεταξύ τους συζητήσεις εξέφραζαν την αγωνία τους με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να λένε΄οτι «είμαστε σε κρίση πανικού για το μέλλον μας».

Οπως γράφει σήμερα η ΕφΣυν στη σημερινή δημοπρασία του ιστορικού συγκροτήματος Λαμπράκη, έτσι κι αλλιώς χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι και κερδισμένος μόνο ο επενδυτής. Κι αυτό διότι οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι στη σειρά που θα εισπράξουν χρήματα, χάνοντας αποζημιώσεις ετών και πιθανότατα και δεδουλευμένα. Καθαρό μαγαζί και χωρίς υποχρεώσεις παίρνει ο πλειοδότης.

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: