31.5.17

Αποδεκτή μόνο μια λύση που θα οδηγήσει στις αγορές...


Τι είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ...

Η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή λύση που θα εγγυάται την έξοδο της στις αγορές και με...
βιώσιμους όρους, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η λύση η οποία προτάθηκε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Είπε ότι η Ελλάδα ζητεί μια καθαρή λύση για το χρέος, που θα εγγυάται ανάκαμψη της οικονομίας, ανοίγοντας τον δρόμο για έξοδο στις αγορές.

Όπως εξήγησε, καθαρή λύση είναι εκείνη που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα για άλλη μια φορά προς το μέλλον. «Είναι εκείνη που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα προς τους επενδυτές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές τις μέρες κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για πολλές δεκαετίες. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε έναν εθνικής σημασίας στόχο», πρόσθεσε. Έθεσε δε ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις που συμφιλιώνουν την αποπληρωμή χρέους και την ανάπτυξη, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελληνικό, ιταλικό ή πορτογαλικό, αλλά ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αυξάνεται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύουν τη ρευστότητα της οικονομίας.




«Εισάγουμε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όλα μαζί θα διοχετεύσουν ρευστότητα πάνω από 3 δισ.», είπε επίσης.
Ανέφερε εξάλλου ότι με το νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων αίρονται γραφειοκρατικά βάρη.

Τόνισε επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα υποδομών που κινδύνευαν να ακυρωθούν στα δικαστήρια ή να μην ολοκληρωθούν και υπογράμμισε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονο.

Καταλήγοντας, απηύθυνε κάλεσμα «προς τις δημιουργικές δυνάμεις να συμπορευτούν στον κοινό αγώνα για το μέλλον της Ελλάδας»...

πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: