28.5.17

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα…

Γιατί απέφυγε ο Δένδιας να καλέσει τον Σαμαρά στην ομιλία του…

Οι σχέσεις Σαμαρά-Δένδια οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια, με την πλερά του Μεσσήνιου πολιτικού να τον κατηγορεί για “αχαριστία”, από τη στιγμή που ο Κερκυραίος πολιτικός ήταν από τους...
πρώτους που έθεσαν παρασκηνιακά θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συντριπτική ήττα του Ιανουαρίου του 2015 από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνη την περίοδο, ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αποτρέψει την ανατροπή του από την ηγεσία, στηριζόμενος σε μια σειρά από κρίσιμες εσωκομματικές συμμαχίες, με κορυφαία εκείνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και στέρησε από την εσωκομματική αντιπολίτευση τις παραπάνω ψήφους βουλευτών που χρειαζόταν, για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογή νέας ηγεσίας.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς… ανταπέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η δική του στήριξη ήταν καθοριστική στον εκλογικό θρίαμβο του πολιτικού επιγόνου του μητσοτακισμού απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε επιπροσθέτως υποστεί ρωγμή, λόγω της επιλογής του Καραμανλή τζούνιορ, βουλευτή Σερρών, να στηρίζει… χαμηλόφωνα τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στερώντας έτσι από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την επικράτησή του από τον πρώτο γύρο.

Ο Νίκος Δένδιας είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και έτσι… δεν βγήκε ποτέ απο το στόχαστρο του αντίπαλου εσωκομματικού στρατοπέδου.

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η “Real News”, αναφέροντας ότι ο Νίκος Δένδιας απέφυγε να τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά, και να τον προσκαλέσει στην πρόσφατη ομιλία του. “Τον χωρίζει άβυσσος με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως φάνηκε και από την ομιλία του”, αναφέρει η “Real News”, καθώς ο Νίκος Δένδιας θύμισε την ανατροπή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά το 1993, επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα της μάχης απέναντι στον λαϊκισμό. Από όπου κι αν προέρχεται…

Πηγή: ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια: