18.5.17

Να πληρώσουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη περιμένει η Deutsche Bank...

Το κτίριο της Deutsche Bank στη ΒιρτεμβέργηΟ πρόεδρος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Πολ Αχλάιτνερ, ισχυρίστηκε ότι αυτή αναμένει τα...
πρώην μέλη του συμβουλίου της να καταβάλουν σημαντικά ποσά για τον ρόλο τους σε παρατυπίες του παρελθόντος που... αμαύρωσαν τη φήμη της.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευση των μετοχών ο ίδιος δήλωσε ότι το εποπτικό της συμβούλιο και δύο επιτροπές συζητούν την ανάγκη για προσωπική και συλλογική ευθύνη και ότι η τράπεζα έχει ζητήσει τη νομική συμβουλή τρίτων.

«Το εποπτικό συμβούλιο αναμένει ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν μια σημαντική οικονομική συνεισφορά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Πάντως, ο Αχλάιτνερ δεν κατονόμασε συγκριμένους ανθρώπους, αλλά άτομα προσκείμενα στην Deutsche Bank δήλωσαν στο Reuters ότι το εποπτικό συμβούλιο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους Ανσού Τζάιν και Γιούργκεν Φίτσεν καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι ίδιοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Deutsche Bank προσπάθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος συμφωνόντας σε ένα διακανονισμό ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το ρόλο του σε ομόλογα που χρηματοδοτήθηκαν από στεγαστικά δάνεια το 2005-2007.

Τέλος, η τράπεζα δήλωσε ότι έχει αναστείλει τις αποζημιώσεις σε ορισμένους πρώην διευθυντές...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: