16.5.17

Πιο κοντά ο στόχος για το χρέος στο Eurogroup...

Πιο κοντά ο στόχος για το χρέος στο EurogroupΕφικτός φαίνεται ότι είναι ο στόχος για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Μια συμφωνία που...
θα περιλαμβάνει και το χρέος, δηλαδή συγκεκριμένα μέτρα και προσδιορισμός του χρόνου εφαρμογής τους.

Βασικό ζήτημα είναι μέσα στις επόμενες μέρες να επιλυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει και να λάβει η ελληνική πλευρά.

Για πρώτη φορά χθες μπήκαν στο τραπέζι του EuroWorking Group συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος και έγινε αναλυτική συζήτηση.

Στις Βρυξέλλες επικρατεί σχετική αισιοδοξία και πλέον εκτιμάται ότι όλες οι πλευρές θέτουν ως στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Κατά τη συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, συζητήθηκε πρώτα η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και στη συνέχεια πιο συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΔΝΤ.

Πάντως αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία που ήλθαν χθες από την ΕΛΣΤΑΤ και το υπουργείο Οικονομικών και για το 2017. Την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε ότι συνεχίστηκε και φέτος η ύφεση, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίαζε τεράστιο πλεόνασμα για το α΄τετράμηνο...newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: