31.5.17

Τι αλλάζει στο Mega...

Τι αλλάζει στο Mega μετά την απόκτηση του 22,11% από τον Βαγγέλη Μαρινάκη
... μετά την απόκτηση του 22,11% από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
 Ερωτηματικό τι θα πράξει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης...
Η απόκτηση του Δ.Ο.Λ. από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιουργεί νέα...
δεδομένα και στο MEGA CHANNEL, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός του, μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Κατόπιν αυτών, δημιουργείται για πρώτη φορά και μια ουσιαστική προοπτική για την εξυγίανση του MEGA, αλλά και για την αποδέσμευση των κεφαλαίων του που έχουν δεσμεύσει οι πιστώτριες τράπεζες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το μετοχικό σχήμα του MEGA CHANNEL διαμορφώνεται ως εξής:

***Οικογένεια Βαρδινογιάννη 35%

***Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%

***Ιβάν Σαββίδης 19,63%

***Φώτης Μπόμπολας 13%

***Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%

***Βίκτωρ Ρέστης 3,13%

Είναι προφανές οτι αν συμφωνήσουν σε μια στρατηγική συνεργασία οι δύο μεγαλύτερη μέτοχοι, αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι τι θα πράξει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του MEGA, αλλά μετά την είσοδο Μαρινάκη, αυτό δείχνει πλέον σχεδόν αδύνατον.

Επιπροσθέτως, ο Ιβάν Σαββίδης που δύο ημέρες νωρίτερα είχε εκφράσει με επιστολή του στις τράπεζες, την βούληση να επενδύσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει τώρα να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό του και να αποκαλύψει αν προτίθεται να παραμείνει μέτοχος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν θα ελέγχει, ή αν σκοπεύει να αποχωρήσει.


Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται οτι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση των μετόχων για να ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του καναλιού, όπου θα εξακριβωθούν και οι προθέσεις όλων και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν και πάλι οι επαφές με τις τράπεζες για την εκπόνηση ενός νέου και βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου που θα επιτρέψει στο MEGA να επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: