24.5.17

«Στοπ» στις εργoλαβίες για καθαριότητα και φύλαξη...

Αποτέλεσμα εικόνας για αχτσιογλου
Επιστολή Αχτσιόγλου σε όλους τους φορείς του υπουργείου...
Με επιστολή προς όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Έφη Αχτσιόγλου τους καλεί να...
βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς των εργολαβιών για τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στα κτίρια ευθύνης τους.

«Ενόψει της λήξης των σχετικών συμβάσεων, καλούμε τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων να προχωρήσουν στη σύναψη είτε ατομικών συμβάσεων απευθείας με τους εργαζόμενους, είτε συμβάσεων με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2016», τονίζει η υπουργός Εργασίας. «Η καθολική εφαρμογή αυτής της απόφασης θα περιορίσει ουσιαστικά το καθεστώς των εργολαβιών στο Δημόσιο προς όφελος των εργαζομένων, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο», προσθέτει.

Η σχετική ανάρτηση της υπουργού Εργασίας στο facebook:















Θυμίζουμε ότι ήδη, οι εργασίες καθαρισμού κτιρίων του Υπουργείου Εργασίας, έχουν ανατεθεί στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Νέοι Ορίζοντες». Οι Νέοι Ορίζοντες Κοιν.Σ.Επ είναι φορέας Κοινωνικής Οικονομίας απαρτιζόμενος από άνεργους αποφυλακισμένους, που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. «Μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε έμπρακτα εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας, τα οποία συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κοινωνικών σχέσεων στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε στη σχετική ανακοίνωση η Έφη Αχτσιόγλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: