13.6.17

Σπίρτζης από Λέσβο: 150 τα μη κατοικήσιμα σπίτια...

Τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων...

Τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπαθών στη Λέσβο ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο χωριό Πολιχνίτος.

Αυτά είναι: επιδότηση ενοικίου όπως στην...
Κεφαλονιά, αποζημιώσεις αποκατάστασης κτιρίων, διευκολύνσεις στις πληρωμές για ΕΦΚΑ και ΦΠΑ, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως ο οικισμός Βρίσα θα ανοικοδομηθεί με κονδύλια από την ΕΕ, αλλά και με κονδύλια του κράτους, που προβλέπονται για φυσικές καταστροφές. Επίσης, ανακοίνωσε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αναβάλλονται και αύριο για το νησί.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ακόμη πως στο νησί βρίσκονται 100 μηχανικοί, που έχουν ελέγξει μέχρι στιγμής 251 κτίρια, στη νότια πλευρά του νησιού, εκ των οποίων 150 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και 104 κατοικήσιμα (σ.σ. η διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι σε κάποια κτίρια, υπάρχουν όροφοι που κρίθηκε πώς μπορούν να κατοικηθούν και άλλοι όχι).

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επισήμανε πως οι σεισμοπαθείς που έχασαν τα σπίτια τους θα μείνουν σε ξενοδοχεία του νησιού, με κονδύλια που θα καλύψει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμαρχος του νησιού είπε πως δέχθηκε μήνυμα από τον επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι η Ευρώπη είναι δίπλα στη Λέσβο, που τόσο πολύ στάθηκε στο πλευρό των χιλιάδων προσφύγων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: