12.6.17

Ντέιβις: Δεν ξεκινάνε στις 19 Ιουνίου οι συνομιλίες για το Brexit...

αλλά «λίγο μετά»...

Οι επίσημες συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ενδεχομένως να μη ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου καθώς η...
ημέρα αυτή συμπίπτει με την Ομιλία της Βασίλισσας –- μια ομιλία στην αρχή της κοινοβουλευτικής θητείας που παρουσιάζει την νομοθετική ατζέντα που έχει προετοιμαστεί από την μελλοντική κυβέρνηση-- δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Ντέιβις είπε ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

"Στην πραγματικότητα, είναι μέσα στην εβδομάδα μετά την επόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες", δήλωσε ο ίδιος στο Sky News ερωτηθείς για τις πρακτικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

"Ο μόνιμος γραμματέας μου βρίσκεται στις Βρυξέλλες σήμερα για να τους μιλήσει σχετικά με τις λεπτομέρειες. Μπορεί να μην είναι την Δευτέρα γιατί έχουμε και την Ομιλία της Βασίλισσας εκείνη την ημέρα και θα πρέπει να μιλήσω και εκεί".

«Η παραμονή στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναι πιθανόν να μην είναι στο τραπέζι των επικείμενων διαπραγματεύσεων»

Βουλευτές της αντιπολίτευσης και κάποιοι στο συντηρητικό κόμμα έχουν πει ότι η Μέι δεν έχει την εντολή για το σχέδιό της να αποσύρει τη Βρετανία από την ενιαία αγορά της ΕΕ, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εθνικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Όλα θα πρέπει να εξεταστούν, αλλά δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε», δήλωσε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών βουλευτών, στο Sky News ερωτηθείς για το εάν η προσέγγιση της κυβέρνησης για το Brexit χρειάζεται να επανεξεταστεί.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση μπορεί να επιδιώξει μια συμφωνία με την ΕΕ που να περιλαμβάνει τον έλεγχο της μετανάστευσης παραμένοντας μέλος της ενιαίας αγοράς, αναφέρθηκε στην εμπειρία του προκατόχου της Μέι στην πρωθυπουργία του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε να το κάνει αυτό να λειτουργήσει και κανείς δεν ήταν έτοιμος να συμφωνήσει μαζί του σε αυτή τη βάση, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι στο τραπέζι»...

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: