26.6.17

Βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 27 απορριμματοφόρα...

Βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 27 απορριμματοφόραΟλοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνάντηση των συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να... ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, τα οποία έχουν πνίξει την πόλη από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου να ζητήσει τη βοήθεια ιδιωτών, οι συμβασιούχοι έκαναν ένα βήμα πίσω και υποσχέθηκαν ότι θα επιτρέψουν σε προσωπικό ασφαλείας να προχωρήσει στην αποκομιδή, με συνολικά 27 απορριμματοφόρα την ημέρα (9 ανά βάρδια), με τη δέσμευση ότι δεν θα εμπλακεί ιδιώτης στη διαδικασία. Σήμερα, Δευτέρα, αποκομιδή θα προλάβουν να κάνουν οι εργαζόμενοι μόνο μιας βάρδιας, δηλαδή θα βγουν στους δρόμους εννέα απορριμματοφόρα.

Οι συμβασιούχοι κάλεσαν τον Γιάννη Μπουτάρη να παγώσει τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτες, ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι δεν μπορεί να λάβει μόνος του μια τέτοια απόφαση και πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16.00, ώστε να αποφασίσει το Σώμα.

«H διαδικασία για τον ιδιώτη έχει ξεκινήσει και ανάλογα με το σε τί κατάσταση θα είναι η πόλη, θα προχωρήσουμε. Εάν τα πράγματα είναι καλά, δεν θα χρησιμοποιήσουμε ιδιώτη. Εάν  δεν είναι, θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν ακόμη σημεία τριβής. Η πρόταση δεν με ικανοποιεί 100%. Θα αποφασιστεί τι θα πει ενισχυμένο προσωπικό. Το θέμα είναι να αρχίσει να κινείται το σύστημα», σχολίασε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο κ. Μπουτάρης.


Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδου, σχολίασε μετά τη συνάντηση: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανακουφίσουμε την πόλη. Είμαστε σε κινητοποιήσεις. Απόλυτα καθαρή δεν μπορεί να είναι η πόλη. Μιλάμε για 1000 οικογένειες. Αφορά μεγάλο κομμάτι της πόλης μας. Όταν βγάζαμε όμως αυτοκίνητα, καθαριζόταν μόνο το κέντρο και όχι οι συνοικίες. Τώρα είπαμε στον δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση για ιδιώτες. Πληρώνει 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες. Θα βγουν αυτά τα χρήματα από τις τσέπες των δημοτών. Εμείς είπαμε να βγει προσωπικό ασφαλείας, αλλά να πάει εκεί που πρέπει να πάει»...

 thestival.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: