17.6.17

Γιατί δεν δικάζουν τους 8 αξιωματικούς;...

Πρόκληση Ερντογάν στην Αθήνα 2 ημέρες πριν την άφιξη Γιλντιρίμ: Γιατί δεν δικάζουν τους 8 αξιωματικούς;Πρόκληση Ερντογάν στην Αθήνα 2 ημέρες πριν την άφιξη Γιλντιρίμ...

Χωρίς τέλος είναι οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμα και λίγες ώρες πριν...
την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP, επανήλθε στο θέμα των ‘8’ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοσή τους και ο τούρκος πρόεδρος επιμένει να μεταφράζει την απόφασή αυτή  ως στήριξη της Ελλάδας «στους τρομοκράτες».   

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και έχουν καταφύγει εκεί. Τώρα, πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; ‘Αυτό το θέμα είναι θέμα της δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη’.» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε την απάντηση της Ελλάδας περί σεβασμού της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης ως «ανοησία» και έδωσε και την ενδεδειγμένη λύση που θα έδινε η Τουρκία 

«Τι ανοησίες είναι αυτές; Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση. Γιατί; Γιατί αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ, γιατί υπερασπίζεσαι έναν τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, άρα τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις πίσω, να μας τον δώσεις».

Υποστήριξε, μάλιστα, εκ νέου ότι οι 8 στρατιωτικοί είναι «εγκληματίες» και εγκάλεσε την Αθήνα ότι δεν θέλει να εξετάσει το αίτημα να δοθούν στην Τουρκία για να δικαστούν.   

«Δώσε τον σε μας να τον δικάσουμε, εσύ γιατί τον δικάζεις; Για ποιο λόγο έχουμε κάνει τότε με σας τη συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών; Δηλαδή, πρέπει πρώτα απ’ όλα αυτό να εξετάσουμε αυτό. Δυστυχώς, δεν θέλουν να το συζητήσουν. Γιατί δεν τους συμφέρει» είπε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε «η Τουρκία είναι πολιτισμένη,είναι μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο και εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε θέμα να δεχθούμε τις κατηγορίες».

Από τα πυρά του Ερντογάν δεν ξέφυγε ξανά και η Γερμανία, καθώς επέμεινε και στους χαρακτηρισμούς περί φασιστών που έχει διατυπώσει για τους Ευρωπαίους και τους ειδικά τους Γερμανούς λέγοντας «τα είπα και τα επαναλαμβάνω»...


newpost.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: