29.6.17

Στο ΥΠΟΙΚ η «επιστολή προθέσεων» του ΔΝΤ...

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται το σχέδιο συμφωνίας με το ΔΝΤ, υπό τη μορφή της «επιστολής προθέσεων», το οποίο θα υπογραφεί από τον...
Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να σταλεί στην Ουάσιγκτον και να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης συμμετοχής του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου, τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μία «συμφωνία επί της αρχής», η οποία δεν θα περιλαμβάνει το δικαίωμα εκταμίευσης δόσεων εκ μέρους του ΔΝΤ.

Όσον αφορά την καταβολή της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από τον ESM, αυτή εκτιμάται μετά τη 10η Ιουλίου, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση από το εκτελεστικό συμβούλιο του Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Αναφορικά με τις επόμενες αξιολογήσεις, ο αξιωματούχος του υπουργείου επεσήμανε ότι στόχος είναι η κυβέρνηση να παραμείνει σε «τροχιά εφαρμογής», υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.
Για τον Ιούνιο, όπως έσπευσε να προσθέσει, η μόνη δύσκολη δράση σχετίζεται με τη νέα Αρχή Εσόδων, η οποία είναι πιθανόν να υλοποιηθεί εν μέρει και όχι εν συνόλω...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: