29.6.17

Με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας καθαρίζει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια...

Με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας καθαρίζει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδιαΜε ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τη "χρυσή" τομή που βρέθηκε μεταξύ του...
δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και των εργαζομένων στην καθαριότητα.
   
Οι συμβασιούχοι συμμετέχουν, σήμερα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν βγει στους δρόμους με 17 απορριμματοφόρα στην "πράσινη" γραμμή των σκουπιδιών και με δύο οχήματα για τα ανακυκλώσιμα.
   
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα Θωμάς Ψαρράς, η κατάσταση εξομαλύνεται και το όριο της Κυριακής που έθεσαν από κοινού ο δήμαρχος και οι εργαζόμενοι, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην πόλη, φαίνεται πως είναι εφικτό.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, παρά τη σημερινή απεργία, ζητήθηκε να παραμείνει ανοιχτός ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη για την εναπόθεση των απορριμμάτων, αίτημα που έγινε αποδεκτό. "Ζητήσαμε επίσης να παραμείνει ο ΧΥΤΑ ανοιχτός για περισσότερες ώρες και το Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη".
   
Στον κεντρικό δήμο αυτή τη στιγμή είναι συσσωρευμένοι περίπου 1.500 τόνοι απορριμμάτων, καθώς σε καθημερινή βάση η πόλη "βγάζει" 400 τόνους σκουπιδιών.
   
"Ξεκινήσαμε τους ψεκασμούς από χθες το βράδυ και θα τους συνεχίζουμε τις βραδινές ώρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα βγαίνουν και τα υδροφόρα οχήματα για να πλένουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια" πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του δήμου.
   
Εξάλλου, "μάχη" με τα σκουπίδια δίνουν και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος με τον καύσωνα να δυσχεραίνει την κατάσταση. Μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να μπει τάξη και στους δήμους Καλαμαριάς και Κορδελιού-Ευόσμου, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι Θεοδόσης Μπακογλίδης και Πέτρος Σούλας αντίστοιχα...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: