17.6.17

Κατερίνα Στεφανίδη: "Ναι, έχω υψοφοβία...

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατερίνα Στεφανίδη
...αλλά στο επί κοντώ δεν προλαβαίνω να φοβηθώ".
Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο μιλά στην LIFO...
«Σημασία έχει να κάνεις αυτό που αγαπάς» είναι ένας τίτλος θα της ταίριαζε. Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί... το αθλητικό πρότυπο της εποχής. Σε μια γκρίζα περίοδο εκπροσωπεί πανάξια τη νέα γενιά αθλητών που με τα επιτεύγματά της τονώνει την εθνική μας περηφάνια. Ανήκει στη φουρνιά που είδε τους προβολείς να πέφτουν πάνω της μόνο αφού είχαν κατακτήσει ήδη την κορυφή. 
Με βασικά υλικά το πείσμα, τη σκληρή προσπάθεια και την επιμονή έχτισαν τον δικό τους δρόμο προς την επιτυχία.
 Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 1990. Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο της Παλλήνης και κατά τη διάρκεια της φοίτησής της κέρδισε εθνικά πρωταθλήματα. Όσο μεγάλωνε, έσπαγε συνεχώς όλα τα ρεκόρ που αντιστοιχούσαν στην ηλικία της. Οι ρίζες των γονιών της, του Γιώργου και της Ζωής, είναι ποντιακές και μικρασιάτικες αντίστοιχα. 
Στο αίμα της κυλούν, λοιπόν, η αφοσίωση στον στόχο, η θετική ενέργεια και το πάθος για τη νίκη. Ανήκει στους Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα μας για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και κατάφερε να πάρει πτυχίο στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ καθώς και μεταπτυχιακό στη Νευροψυχολογία. Σήμερα μένει στο Οχάιο μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ.
 «Στην αρχή ήμασταν καλοί φίλοι, αλλά γρήγορα η φιλία εξελίχθηκε σε ειδύλλιο και αργότερα σε γάμο, τον Μάιο του 2015» θα μου πει. Στη συζήτησή μας διακρίνω μια ευγενική προσωπικότητα, η οποία χαμογελά αρκετές φορές και είναι ευτυχισμένη με όσα της έχει προσφέρει η ζωή. Οι διακρίσεις που έχει σημειώσει είναι αναρίθμητες. 
Ενδεικτικά, σε ηλικία 15 ετών ξεπέρασε τα 4,37 μ., πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην ηλικία της. Τον Μάρτιο του 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. 
Τον Αύγουστο του ίδιου έτους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με άλμα στα 4,85 μ. Και τον Μάρτιο του 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Βελιγραδίου. Επόμενος σταθμός, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου τον ερχόμενο Αύγουστο. 
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πλέον χρυσή ολυμπιονίκης και συμπεριλαμβάνεται στα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού. 
Μιλά αποκλειστικά στο LiFO.gr για τον αθλητισμό, τα παιδικά χρόνια στην Παλλήνη, την υψοφοβία της, τους νέους, την επιλογή της να αφήσει την Ελλάδα, τους στόχους και τα όνειρά της.  

 — Ανήκεις στα πρόσωπα που δίνουν χαρά στην Ελλάδα σε μια μουντή εποχή. Πώς αισθάνεσαι; 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει μέσω του αθλητισμού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, από την οποία ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ελπίζω κι εύχομαι να συνεχίσω να έχω παρόμοιες επιτυχίες. Ξέρεις, συμπεριλαμβάνομαι στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάνε στο εξωτερικό. Συνεπώς, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα της επιστροφής, όταν αυτή επιτυγχάνεται με αθλητικές νίκες. 

— Τι σημαίνει να είσαι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο;

 Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, μου λένε συνεχώς ότι δεν έχω αντιληφθεί τι πραγματικά έχω πετύχει. Νομίζω ότι δεν είμαι το άτομο που σηκώνεται κάθε πρωί και λέει: «είμαι η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο». Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα πρέπει να επιβεβαιώνεις αυτό τον τίτλο. Ένας καλός και πετυχημένος αγώνας δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι, ώστε να τον σκέφτομαι κάθε μέρα. Αγωνίζομαι στο άλμα επί κοντώ επειδή είναι κάτι που μου αρέσει, διασκεδάζω κάνοντάς το και το αγαπώ πολύ.

Διαβάστε ολόκληρη την συνένευξη, ΕΔΩ...

πηγη lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: