16.6.17

Παπαδημούλης: Η Γεννηματά έστειλε επιστολή στους Σοσιαλδημοκράτες...

Δ. Παπαδημούλης: Έγινε ένα σημαντικό θετικό βήμα, δεν πανηγυρίζουμε όμως
...ο Μητσοτάκης όχι...
«Έγινε ένα θετικό βήμα, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη θετικότερες εξελίξεις», δήλωσε για την απόφαση του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον...
Flash 96,0 F.M.
Παραδέχθηκε βέβαια, ότι η συμφωνία δεν προσφέρεται να πανηγυρισμούς, καθώς η Αθήνα θα προτιμούσε -όπως είπε- μια συνολική συμφωνία.

«Η καταστροφολογία της ΝΔ στερείται πειστικών επιχειρημάτων», πρόσθεσε. Μίλησε για οπαδούς του «βάστα γερά Σόιμπλε», που έχουν εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως. Στηλίτευσε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δεν συνέβαλε στην προσπάθεια της χώρας, σε αντίθεση -όπως είπε- με τη Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά oσα είπε:

«Χθες στο Eurogroup έγινε ένα θετικό βήμα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη θετικότερες εξελίξεις. Δεν είναι για να πανηγυρίζουμε, αλλά δημιουργείται μια δυνατότητα για να φύγουμε οριστικά από μια περίοδο μεγάλης λιτότητας, μεγάλης ύφεσης, και να περάσουμε σε μια περίοδο με ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και με στόχο την οριστική έξοδο από την επιτροπεία και από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ’18.

Η καταστροφολογία και ο μηδενισμός της ΝΔ που βρίσκεται σε εμφανή αμηχανία, νομίζω ότι στερείται πειστικών ερεισμάτων. Μπορεί μερικοί να ποντάρανε στην εμπλοκή, την αποτυχία, το αδιέξοδο. Ευτυχώς όμως, όχι απλώς αποφεύχθηκε, αλλά πετύχαμε και κάποια θετικά σημεία.

Οπαδοί του “βάστα γερά Σόιμπλε, βάστα γερά Γερούν” έχουν εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως, αλλά εγώ θα ήθελα με την ευκαιρία να κάνω μια θετική αντίστιξη. Η Γεννηματά έστειλε μια επιστολή στους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες και τους είπε “βοηθήστε τη χώρα μου για την ελάφρυνση του χρέους”. Ο Μητσοτάκης ούτε επιστολή έστειλε, ούτε τηλέφωνο έκανε. Και όταν τόλμησα να το προτείνω εγώ προσωπικά αυτό – σήκωσε ρε Κυριάκο το τηλέφωνο, πάρε τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, πες κι εσύ κάτι για να ενισχυθεί το εθνικό μέτωπο για την ελάφρυνση του χρέους – εισέπραξα άρνηση και ύβρεις. Θεώρησε, κατ’ εντολή προφανώς Μητσοτάκη, η ΝΔ κι έκανε τη σχετική διαρροή, αυτό-γελιοποίηση την πρόταση Παπαδημούλη να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο για την ελάφρυνση του χρέους. Αν είχαν συμβάλει και αυτοί στη χθεσινή εξέλιξη, θα δικαιούνταν κι ένα μερίδιο από τα κέρδη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: