16.6.17

Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι βρίσκεται υπό έρευνα...


...για παρακώλυση Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ανοικτά ότι βρίσκεται υπό έρευνα για παρακώλυση Δικαιοσύνης, ειδικά για...
την απόφασή του να απολύσει τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σε σχέση με την γενικότερη έρευνα για υπόγειες επαφές της καμπάνιας του με τη Ρωσία κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016.

«Ερευνώμαι για την απόλυση του διευθυντή του FBI από τον ίδιο άνθρωπο που μου είπε να απολύσω τον διευθυντή του FBI! Κυνήγι μαγισσών!», ανέφερε ο κ. Τραμπ στο tweet.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η αναφορά του προέδρου αφορά τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα (αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης) Ροντ Ρόζενσταϊν, ο οποίος διόρισε τον Ρόμπερτ Μιούλερ ως ειδικό σύμβουλο - επικεφαλής της έρευνας του FBI για το ζήτημα των επαφών της καμπάνιας Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον κ. Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα για τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν και τις επαφές του με τον Ρώσο πρέσβη, ενώ στη συνέχεια τον απομάκρυνε από τη θέση του...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: