19.6.17

Λαγκάρντ: Χρήματα στην Ελλάδα μόνο αν...


...υπάρξει ικανοποιητική λύση για το χρέος

Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκαρντ, να έχει εγκριθεί η...
νέα «επί της αρχής» συμφωνία για την Ελλάδα, διάρκειας 14 μηνών που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως δύο δισ. ευρώ. Η ίδια επανέλαβε ότι τα χρήματα θα δοθούν μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική λύση για το χρέος.   
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, η Λαγκαρντ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου, και αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στο πρόσφατο Eurogroup. Φέρεται να είπε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο» -δηλαδή πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μαζί με άμεση χρηματοδότηση- επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους.   

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Χαρακτήρισε επίσης μία άριστη λύση την έγκριση αυτού του τύπου προγράμματος («επί της αρχής έγκριση»).   

Πηγές στην Ουάσινγκτον είπαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι «δεν υπάρχει τέταρτο Μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και σημείωσαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι ίδιες πηγές... 

Πηγή lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: