23.6.17

Τζανακόπουλος προς συμβασιούχους: Αναζητείται η βέλτιστη λύση...



Τη διαβεβαίωση ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να βρουν τη βέλτιστη δυνατή λύση στο θέμα των συμβασιούχων παρείχε ο...
κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος η κυβέρνηση δεν θέλει τους εργαζόμενους όμηρους, ούτε όμως θα επιτρέψει τη συνέχιση ενός καθεστώτος που έδινε υπηρεσίες σε εργολάβους με μεγάλο κόστος για το ελληνικό δημόσιο. «Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι, όχι να αναπαράγει μια σειρά από νομικές πρακτικές του παρελθόντος που στόχευαν να δημιουργήσουν εκλογικές πελατείες χρησιμοποιώντας εργαζόμενους ως ομήρους ή να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να δοθούν μια σειρά από υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου με μεγάλο κόστος σε εργολάβους, αλλά να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να δούμε με ποιο τρόπο διαχειρίζεται, και ως προς την ερμηνεία της νομοθετικής διάταξης, αλλά και τη συνταγματική ερμηνεία για το σύνολο της υπόθεσης, και από εκεί και πέρα θα δούμε τον τρόπο που θα κινηθούμε».

Το θέμα έθιξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ πριν από 1,5 μήνα η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, να φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε τα κόμματα να συμβάλουν με τις προτάσεις για λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων εκείνη δεν το είδε θετικά και υπαινίχθηκε μονιμοποιήσεις.

«Η δική μας πρόταση ήταν προ 1,5 μηνός και την περιφρόνησε η κ. Γεροβασίλη. Είμαστε τώρα στο και πέντε. Διατηρείται στο ακέραιο η πρότασή μας για συμβολή, δεν μπορεί αυτό το θέμα να αφεθεί στις πολιτικές συγκρούσεις», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα και για εργαζόμενους και για την ελληνική κοινωνία...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: