29.6.17

Βάρδα κι αράξαμε…

έγια-μόλα (στη μνημονιακή καθημερινότητα)…

Ο Μπάμπης, το μόνο που φοβάται, είναι ένα μπλακ άουτ της ΔΕΗ. Με την κυβέρνηση, το ‘χει συνηθίσει. Άλλα λέει στον έναν, άλλα λέει στον άλλον. Και στο τέλος δεν θυμάται τι έχει πει σε ποιον. Το τέταρτο μνημόνιο, όπως…
δείχνουν τα πράγματα, είναι ante portas. Μέχρι να το δούμε, ας πάμε στα μπάνια, να πέσουν λίγο και οι θερμοκρασίες και ας μην ανησυχούμε για την μνημονιακή καθημερινότητα. Είναι πάντα εδώ.

Η Σία τον άκουγε να μιλάει και χαμογελούσε. Δεν χορταίνει τις αναλύσεις του:

Δέχομαι ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι εκ των ρεαλιστών, για όσο μείνει ακόμη γιατί τον Σεπτέμβρη θα φύγουν πολλοί. Θα πάνε τις διακοπές τους τώρα και τον Σεπτέμβρη θα γίνει ανασχηματισμός. Ο Χουλιαράκης είναι συνεπής και έκανε καλά την δουλειά του τόσο καιρό.

Από την άλλη έχουμε μία κυβέρνηση που άλλα λέει στον κόσμο, άλλα στο εσωτερικό της και άλλα στους δανειστές. Άντε να θυμάσαι τι έχεις πει και σε ποιον. Μεγάλο μπέρδεμα.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης.

Σου λένε, οκ πήρατε τα μέτρα μπράβο, τώρα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη. Πως θα γίνει αυτό; Δεν είναι καθόλου απλό. Τι θα κάνουν, θα πατήσουν κανένα κουμπί; Καλή η ανάπτυξη αλλά θα πρέπει να δούμε πρώτα μια κατάσταση εμπιστοσύνης. Ας δούμε πρώτα την κυρία Λαγκάρντ να έρχεται στην Ελλάδα, να δούμε τι θα μας πει, τι πρόγραμμα θα έχουμε με το ΔΝΤ. Το Ταμείο αν είναι να μπει θα φέρει τα δικά του μέτρα. Αυτά που συμφωνήθηκαν είναι ευρωπαϊκά.

Ας πέσουν οι θερμοκρασίες, ας πάμε διακοπές και θα δείτε ότι μετά θα γυρίσουν όλα στην μνημονιακή κανονικότητα. Βάρδα μόνο να μην έχουμε κανένα μπλακ άουτ από την ΔΕΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: