13.6.17

Συγκεντρώνονται κάτοικοι του Μενιδίου...

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώνονται κάτοικοι του Μενιδίουστο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και...
τα παιδιά τους είναι οι κάτοικοι του Μενιδίου: Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της πόλης προκειμένου να επιβιβασθούν σε πούλμαν και να πάνε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο στο Μενίδι, όσο και στην Κατεχάκη έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, όπως αυτά που σημάδεψαν τα συλλαλητήρια των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου, μετά τη δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη βολίδα, υποσχέθηκαν στη μνήμη του να μην επιτρέψουν πλέον την ανομία να καθορίζει την καθημερινότητά τους, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα- να μην φοβούνται, δηλαδή, να βγαίνουν από τις πόρτες των σπιτιών τους, να μην επιτρέπουν άλλο να εξοικειώνονται τα παιδιά τους με τη χρήση ναρκωτικών, τη βία και το έγκλημα.

Ως πρώτο μέτρο, οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή τους, ιδιαίτερα, δε, στις γειτονιές που συγκροτούν άβατο στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενός δήμου 150.000 κατοίκων (οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής) έχει τη μισή δύναμη από εκείνη που προβλέπεται...


protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: