18.6.17

Παγκόσμια ημέρα του Πατέρα...


Το doodle της Google για τη γιορτή...
Η Google τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα για το 2017 με το σημερινό της Doodle, αφιερωμένο σε...
όλους τους μπαμπάδες του κόσμου.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου του 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι η ημέρα του πατέρα θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Για τον λόγο , η Google επέλεξε έναν κάκτο, ο οποίος μοιάζει ιδανικός για να περιγράψει τους δυνατούς και γενναίους μπαμπάδες, για να τους τιμήσει. Με έξι φωτογραφίες, στις οποίες ο κάκτος-πατέρας δείχνει όλη τη στοργή και τη φροντίδα του στο παιδί του, απεικονίζεται το ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ πατέρα και παιδιού.

Ο ρόλος του Πατέρα

Για πολλά χρόνια οι ειδικοί αγνοούσαν το ρόλο του πατέρα στην οικογένεια και στην ανάπτυξη του παιδιού θεωρώντας ότι η επίδρασή του έχει μικρότερη σημασία από εκείνη της μητέρας. Η εμπλοκή του πατέρα ξεκινά ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης της γυναίκας. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι η συναισθηματική υποστήριξη του πατέρα στη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση θετικών σχέσεων μεταξύ του ζευγαριού και κατ’ επέκταση μεταξύ γονέων και παιδιού. Επίσης, παιδιά των οποίων οι πατέρες συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή τους από τη βρεφική ηλικία, είναι πιο πιθανό να είναι συναισθηματικά ασφαλή και να νιώθουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους και, καθώς μεγαλώνουν, να έχουν καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις.

Επίσης ο πατέρας, μέσω της αλληλεπίδρασής του με το παιδί και μέσω της εμπλοκής του στη ζωή του, διαδραματίζει ένα μοναδικό και κρίσιμο ρόλο στην ψυχική υγεία και στην προσωπικότητα του παιδιού σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: