24.6.17

Ολόκληρο χωριό κάτω από τη λάσπη έπειτα από κατολίσθηση...

Κατολίσθηση στην ΚίναΠάνω από 140 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, όταν έπειτα από κατολίσθηση στην επαρχία Σετσουάν κατέρρευσε τμήμα του βουνού και σκέπασε σχεδόν ολόκληρο χωριό. Σε εξέλιξη οι...
επιχειρήσεις των σωματων διάσωσες που αναζητουν επιζώντες κάτω από χώμα και λάσπη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στις έξι το πρωί, τοπική ώρα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του απομακρυσμένου χωριού, πάνω από 40 σπίτια, ενώ λάσπη και βράχοι μπλόκαραν την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων.

Οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στην εφαρμογή σχεδίου για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ πλάι στους 500 διασώστες εργαζόνται και κάτοικοι του χωριού στην προσπάθεια να ανασύρουν επιζώντες από τη λάσπη.

Λόγω του σημείου όπου βρίσκεται το χωριό είναι πολυ δύσκολη η πρόσβαση κι άλλων μονάδων, που προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των αγνοουμένων.

«Είναι πολλές δεκάδες τόνοι βράχων», σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Βασική αιτία για τη μεγάλη κατολίσθηση είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις αρχές.

Αστυνομικός δήλωσε ότι στην περιοχή αυτή, που έιναι και σεισμογενής, δεν υπάρχει αρκετή βλάστηση ώστε να κρατά το νερό της βροχής και το χώμα στη θέση του.

Μετά την κατολίσθηση, οι κινεζικές αρχές αναβάθμισαν το επίπεδο γεωλογικού συναγερμού στην περιοχή, μία από τις πλέον σεισμογενείς στην Κίνα.

Η επαρχία Σετσουάν, τέταρτη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας με 80 εκατομμύρια κατοίκους, είχε πληγεί τον Μάιο 2008 από ένα σεισμό ιστορικών διαστάσεων που προκάλεσε τον θάνατο 87.000 νεκρούς στην περιοχή του Ουεντσουάν, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το χωριό που επλήγη σήμερα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: