10.6.17

Τα επίσημα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών έκαναν Κοτζιάς και Τόσκας...

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκαναν τα...
επίσημα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, η οποία λειτουργεί από τις 8 Ιανουαρίου του 2017 και έχει 93 σπουδαστές.
 
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος, Καπέλιος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων. 
Το βράδυ στις 20.00, στην αίθουσα της «Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα στο σημερινό κόσμο». 
 Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη από χρόνια περιοχή, είπε ο Τόσκας

«Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να πει καν τα προβλήματα, όχι να τολμήσει να λύσει προβλήματα. Εμείς αρχίσαμε και βγαίνουμε και κάνουμε έρευνες. Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν, όχι με αφορμή μόνο το περιστατικό αυτό», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

«Το θέμα των εγκαταλειμμένων περιοχών δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικής αντιμετώπισης. Εχει κοινωνικές προεκτάσεις και προσπαθούμε συ συνεργασία και με άλλα υπουργεία να το δούμε στο σύνολο του. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν λύνεται με επιχειρήσεις της μιας μέρας ή μόνο με αστυνομικές δράσεις».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει πει ότι θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια σε 24 ώρες, ο κ. Τόσκας σχολίασε: «Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν κι εμάς τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά. Είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ψέμματα είναι εύκολα, αλλά στην πράξη δικαιώνεται αυτός ο οποίος προσπαθεί κι εμείς προσπαθούμε και έχουμε και σχέδιο»...

 
altsantiri.gr

Πηγή φωτογραφιών: kozan.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: