15.6.17

Αυτές οι άγνωστες «Γραμματείες» της ΝΔ....

Να μπαλώσει την ομοφοβική γκρίνια Φορτσάκη που ενοχλήθηκε από την παρουσία αστυνομικών στο Athens Pride επιχείρησε ο...

Βασίλης Κικίλιας και, αντί αυτού, μας άνοιξε τα μάτια για κάτι το σπουδαίο που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει θαμμένο επικοινωνιακά και στα ψιλά της επικαιρότητας.

Μάθαμε, λοιπόν, από τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το κόμμα του εκπροσωπήθηκε στο “gay pride από τον γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Γιώργο Σταμάτη και την αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Τύπου την κυρία Κάπη”. Και φυσικά η είδηση δεν είναι η εκπροσώπηση της Ν.Δ. στο Athens Pride, αλλά η ύπαρξη Γραμματείας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων που, όπως μπορεί να πληροφορηθεί ο επισκέπτης της ειδικής σελίδας που υπάρχει στον ιστοχώρο του κόμματος, “έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη κινήσεων πολιτών σε όλη την Ελλάδα ακριβώς επειδή η εποχή και τα προβλήματά της σε επίπεδο καθημερινότητας οδηγεί όλο και περισσότερους ενεργούς πολίτες στην ανάληψη κοινωνικής ευθύνης, με δεδομένη την αδιαφορία ή την έλλειψη πολιτικής από το σύνολο των αρμοδίων φορέων”. Η συγκεκριμένη Γραμματεία, μάλιστα, σύμφωνα με το ενημερωτικό κείμενο που υπάρχει στο Διαδίκτυο, “συνεργάζεται και στηρίζει ενεργά αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες που εκφράζουν τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας”.

Αυτές τις πρωτοβουλίες -που προφανώς τόσο καιρό περνούν στα ψιλά της επικαιρότητας, αλλιώς δεν εξηγείται πως έξι χρόνια τώρα δεν είχαμε ακούσει τίποτα για την ειδική αυτή Γραμματεία της Ν.Δ. που στηρίζει πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών- αναζητήσαμε στο ηλεκτρονικό αρχείο των δράσεων και των δραστηριοτήτων της. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης; Τραγικό ή, καλύτερα, κωμικοτραγικό. Από 2011 λοιπόν μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη Γραμματεία με τον εντυπωσιακότατο τίτλο έχει πραγματοποιήσει μία και μοναδική εθελοντική αιμοδοσία εντός των γραφείων της ΝΔ απευθυνόμενη προφανώς στους υπαλλήλους του κόμματος, μια συζήτηση και πάλι στα γραφεία του κόμματος περί του “πλαισίου υιοθεσιών και αναδοχής” και αυτό ήταν όλο για τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας, λοιπών εξωτικών πτηνών και κοινωνικής ευθύνης στον νεοφιλελεύθερο κόσμο εντός του κτηρίου της οδού Πειραιώς.

Πάλι καλά που πήγε ο γραμματέας τους στο Athens Pride. Τουλάχιστον, βγήκε από τα γραφεία του κόμματος και ήρθε σε επαφή με μια “πληθυσμιακή ομάδα”...

Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: