15.6.17

Έξι στους δέκα Γάλλους θέλουν «διόρθωση»...

στο αποτέλεσμα των εκλογών...

Αίσθηση προκαλεί το αποτέλεσμα νέας δημοσκόπησης για το γαλλικό κανάλι BFMTV, στην οποία καταγράφεται η επιθυμία των Γάλλων πολιτών να μην έχει το...
En Marche του Εμανουέλ Μακρόν τόσο μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή. Το 61% των πολιτών θέλει «διόρθωση» αποτελέσματος στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στον δεύτερο γύρο επιθυμεί την διόρθωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου ώστε να δοθεί μία λιγότερο ισχυρή πλειοψηφία στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, έναντι του 37% που αντίθετα επιθυμεί την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου.

Το 53% των ερωτηθέντων εκφράζει «ανησυχία» για την πιθανότητα το LREM μαζί με το Modem να καταλάβουν τις 400 από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αδιάφορο» και το 27% το θεωρεί θετική εξέλιξη.

Στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, μία οριακή πλειοψηφία , το 52%, εμφανίζεται «μη ικανοποιημένο», ενώ το 47% εμφανίζεται «ικανοποιημένο» και εξ αυτών το 14% «πολύ» ικανοποιημένο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: