15.6.17

Επικίνδυνες ακρότητες αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ...



Αντα Ψαρρά

Μετά την όψιμη έντονη δραστηριότητα για την... υποβάθμιση της δημόσιας υγείας του Μ. Γιαννάκου προέδρου της ΠΟΕΔΥΝ, μετά την...
εξίσου όψιμη διαμαρτυρία των Σ. Καρακίτσου- Α.Αραβαντινού της ΟΣΥΕ για την ...κακή κατάσταση στις ελληνικές φυλακές έχουμε τώρα και την εκδήλωση της επιθυμίας της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων για να διαδηλώσει την αναγκαιότητα στις ελεύθερες πλατείες!

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες βίαιες νυχτερινές επιθέσεις κάποιων ομάδων σε κλούβες των ΜΑΤ και τις συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν περί «άβατου των Εξαρχείων» και «περί τάξης και ασφάλειας» το «ορθά» σκεπτόμενο υπέρ της ασφάλειας των πολιτών συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών αποφάσισε να ρίξει λάδι στη φωτιά. 

Χωρίς να έχει μεσολαβήσει ούτε καν ένα αίτημα ή έστω μία έκκληση πολιτών της περιοχής για αστυνομική παρέμβαση, έτσι στα καλά καθούμενα και με οδηγό τις άναρθρες κραυγές περί ανομίας και αβάτου, αποφάσισαν κάποιοι αστυνομικοί να οργανώσουν συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων. 

Όχι για να διεκδικήσουν ως εργαζόμενοι κάποια αιτήματα ούτε για να προστατέψουν κάποιους πολίτες που κινδυνεύουν. Μπαίνοντας στην απόλυτη λογική του «κλέφτες κι αστυνόμοι» ετοιμάζουν τώρα, κι όχι φυσικά τα προηγούμενα χρόνια που ακριβώς τα ίδια λεγόντουσαν καθημερινά για τα Εξάρχεια με τις ίδιες γνωστές υπερβολές, την... αντεπίθεσή τους στο όνομα μάλιστα της «ελευθερίας». 

Αν αυτό δεν είναι πολιτικά καθοδηγούμενο και μάλλον δεν είναι γιατί υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι στην αντιπολίτευση τότε δεν αποτελεί παρά μια ευθεία προσπάθεια να δημιουργηθούν επεισόδια μεγάλης έκτασης από ακραίους κύκλους. Μια απολύτως ανεγκέφαλη απόφαση που ξεφεύγει πλήρως από τα καθήκοντα των δυνάμεων της τάξης προαναγγέλλοντας στην πράξη τη διασάλευσή της. 

Είναι βέβαιο και αναγκαίο να σκεφτούν καλά οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια παρόμοια αυθαιρεσία, κι αν δεν θέλουν να το σκεφτούν για μικροπολιτικούς λόγους οι ίδιοι, ας το σκεφτούν εκείνοι που τους παροτρύνουν ή έστω οι εισαγγελικοί λειτουργοί που σε άλλες περιπτώσεις φροντίζουν με απαγορεύσεις να εμποδίζουν ακρότητες. 

Σε κάθε περίπτωση ήδη ο Υπουργός Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου είπε το αυτονόητο:

Δημοσιογράφος: Επικροτείτε την πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. να διοργανώσει συγκέντρωση στα Εξάρχεια. Είναι σημερινή εξέλιξη και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν πει ότι θα τους υποδεχτούν, δεν ξέρω τι είδους υποδοχή θα έχουν ρωτώ λοιπόν αν επικροτείτε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θεωρώ είναι τελείως επιπόλαια ενέργεια - διακήρυξη και ότι θα την πάρουν πίσω γιατί δεν έχει ούτε καμία σκοπιμότητα σοβαρή, προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και πιστεύω απόλυτα θα το ξανασκεφτούν.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει δηλαδή άβατο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι δεν υπάρχει άβατο, αλλά τώρα δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κάτι χωρίς σκοπιμότητα ιδιαίτερη και χωρίς να εξυπηρετείς το κοινό καλό.

Ακόμα και ο πρώην υπουργός Προ Πο Νίκος Δένδιας που εφάρμοσε τις γνωστές και απαράδεκτες τακτικές της «σκούπας» δεν διανοήθηκε ποτέ να προκαλέσει ή έστω να επιτρέψει παρόμοιες πρωτοβουλίες ακραίων αστυνομικών. 

Πόσο λογικό είναι μια άδικη δολοφονία στο Μενίδι να οδηγείται σε προαναγγελία «προβοκάτσιας» στα Εξάρχεια.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: