19.6.17

Μετά το «Κόκκινο», ένταση και στην «Αυγή»...

Αποτέλεσμα εικόνας για εφημερίδα ΑΥΓΗ
Στο κόκκινο είναι πλέον οι σχέσεις της διοίκησης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζομένους τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό όσο και στην εφημερίδα «Αυγή». Η...
ακύρωση από την ΕΣΗΕΑ της 24ωρης απεργίας στην «Αυγή» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που έγινε με τη διεύθυνση της «Αυγής», μετά το διάβημα των εργαζομένων στην Ένωση Συντακτών, ακούστηκαν βαριές εκφράσεις. Η ένταση λόγω της μη πληρωμής πέντε μισθών στην εφημερίδα μεγαλώνει εξαιτίας των κομματικών παρεμβάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το κείμενο του Θανάση Καρτερού για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με το οποίο επιρρίπτονται ευθύνες μόνο στους εργαζομένους και προβάλλεται η «εθελοντική» εργασία υπέρ του κόμματος, που δεν έχει χρήματα!

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν κομματικά στελέχη των Μέσων του κόμματος, υπάρχουν ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν το κλείσιμο του σταθμού και της «Αυγής», ή έστω τη μη επαγγελματική λειτουργία τους, γι’ αυτό και δεν στηρίζονται οικονομικά τα δύο Μέσα. Γεγονός είναι πως η απόφαση για ενοποίηση των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί και κανείς από όσους μετέχουν στην Επιτροπή Αναδιοργάνωσης δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο. Το μόνο που διοχετεύεται στους δημοσιογράφους είναι πως θα γίνει μείωση μισθών! Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» έχουν προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: