28.6.17

Προς απαγόρευση της εκδήλωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια...

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων για την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει η αστυνομία τις επόμενες ώρες, βάζοντας τέλος στην...
εκδήλωση-παρωδία που επιχειρεί να πραγματοποιήσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η απαγόρευση, καθώς πρέπει αυτή να εκδοθεί 24 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το προεδρικό διάταγμα 141/91 και ειδικά το άρθρο 131 μιλάει για απαγόρευση προληπτικά συγκεντρώσεων υπάιθριων μετά από αιτιολογημένη απόφαση του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής και εάν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και σε ορισμένες περιοχές της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετές ημέρες την πραγματοποίηση εκδήλωσης με τίτλο «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις». Στόχος να... προάγει τη συζήτηση για το περιβόητο άβατο των Εξαρχείων, ενώ έχει κάνει κάλεσμα σε πολιτικούς, φορείς, συνδικαλιστικούς χώρους, ακόμη και στους αναρχικούς.

Μάλιστα, η ΠΟΑΣΥ ανακοίνωσε ότι το πρωί της Πέμπτης, στις 10.00 π.μ., αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα βρεθεί στην πλ. Εξαρχείων για να πραγματοποιήσει πρόβα τζενεράλε, αλλά και να τοποθετήσει την εξέδρα και τον ανάλογο ηχητικό εξοπλισμό.

Για το θέμα της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ έχουν εκδώσει ανακοινώσεις και συλλογικότητες των Εξαρχείων, ενώ η «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» σε έχει ανακοινώσει ότι την ίδια ημέρα θα ανοίξει από το μεσημέρι το πολιτικό περίπτερο που έχουν στήσει στην πλατεία. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Άνοιγμα Πολιτικού Περιπτέρου, Πέμπτη 29 Ιούνη από τις 12:00 μέχρι όσο πάει. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Περιπτέρου θα υπάρχει bazaar πολιτικού βιβλίου. Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης». 

Παράλληλα, για τις 5 το απόγευμα έχει ανακοινωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων

Αιχμές Τόσκα για ΠΟΑΣΥ και ΝΔ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «Ο πρόεδρός της, ο κ. Γερακαράκος, με συνέντευξή του, καλεί τους αναρχικούς να παραβρεθούν. Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. 'Αρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Τόνισε, ακόμη, ότι η ΠΟΑΣΥ «ανακηρύσσει τον εαυτό της ως θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας”». «Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου “εσείς είστε το κράτος”, κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να την διαταράσσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, αφώνοντας να εννοηθεί ότι στην κίνηση των συνδικαλιστών της αστυνομίας «κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους». «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κρύβονται πίσω από την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, εξακολουθώντας να αποφεύγουν να πάρουν καθαρή θέση. Μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στα γραφεία της ΝΔ τους εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και στις επίσημες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρθηκε τίποτα. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε αυτή την απόφαση της ΠΟΑΣΥ. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα...» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ερώτηση, πως απαντά σε αυτούς που, στην περίπτωση απαγόρευσης της συγκέντρωσης, θα τον κατηγορήσουν ότι επιββεβαιώνει το άβατο, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Μα αυτή είναι η επιδίωξη αυτής της συγκέντρωσης. Να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Εάν η ΠΟΑΣΥ ήθελε πράγματι να συμβάλει σε ένα διάλογο για τα Εξάρχεια, θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια εκδήλωση κάπου αλλού. Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι ότι θα πυροδοτήσουν εντάσεις. Για κάποιον που πράγματι ενδιαφέρεται για την κοινωνική ειρήνη δεν το κάνει. Θα έπρεπε να διευκολύνουν τις προσπάθειες που γίνονται, με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην περιοχή και τις άλλες ενέργειες και όχι να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Δεν είναι συνδικαλιστική πρακτική αυτή»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: