25.6.17

ΛΑΕ κατά Μπουτάρη για τα σκουπίδια...

Την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών σχολιάζει με δηκτικό τρόπο η Λαϊκή Ενότητα.

«Σ΄ ένα...
νέο, επικίνδυνο παραλήρημα νεοφιλελευθερισμού, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προχωράει σε ένα αντεργατικό, διασπαστικό πραξικόπημα, πάνω στην κορύφωση των απεργιών των εργαζομένων στους Δήμους, επιχειρώντας να αναθέσει ΑΜΕΣΑ σε ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης», σημειώνει η ΛΑΕ.

«Η επίκληση από τον κ. Μπουτάρη λόγων δημόσιας υγείας είναι εντελώς προσχηματική, δεδομένου ότι, το προσωπικό ασφαλείας των εργαζομένων που προβλέπεται για τις περιόδους των κινητοποιήσεών τους, φροντίζει να αντιμετωπίζει έκτακτες και ειδικές καταστάσεις (νοσοκομεία, λαϊκές κτλ.).
Είναι φανερό ότι ο κ. Μπουτάρης, με έναν προκλητικό τρόπο, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των συμπολιτών μας για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, προκειμένου να προωθήσει τους αδίστακτους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς του, και να παραδώσει σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα την αποκομιδή των σκουπιδιών, ως ένα μεγάλο βήμα για την ευρύτερη ιδιωτικοποίηση λειτουργιών και υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Δεν ξεχνάμε άλλωστε, τόσο τις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι θα έδινε για ένα ευρώ τη στοά Μοδιάνο, δωρεάν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και άλλα τραγελαφικά, όσο και την ανάθεση της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης στην Παγκόσμια Τράπεζα, τις χορηγίες προς το Δήμο Θεσ/κης της Coca-Cola, της ElDorado, και πολλά άλλα.

Δεν ξεχνάμε επίσης, παλαιότερη δημόσια προτροπή του προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στάση που «δένει» με τη σημερινή του κίνηση, η οποία έχει επίσης σαν στόχο να απονευρώσει και να καταστήσει άκαρπη την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, την ώρα που δίνουν τη μάχη τους για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Τα σχέδια του Γ. Μπουτάρη δεν πρέπει να περάσουν!

Πρέπει να βρουν απέναντί τους ενωμένο ένα τείχος από τον κόσμο της εργασίας, τα κοινωνικά κινήματα, τους φορείς, το λαό της Θεσσαλονίκης, που θα διεκδικήσουν μαζί με τους απεργούς, θετικές λύσεις για τη διασφάλιση της σταθερής εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: