20.6.17

Λεβέντης: Ήξερε καλά ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πάρει τίποτα...

Λεβέντης: Ήξερε καλά ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πάρει τίποτα για το χρέος
... για το χρέος...
Για την συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης. «Τον ρώτησα, αφού δεν είχε καμία δέσμευση από τη Γερμανία ότι θα μας χαρίσουν χρέος, γιατί το...
είχε ανυψώσει πολύ το θέμα και μετά φάνηκε σαν ήττα της χώρας. Σε αυτό δεν μου απάντησε. Μέσω του Βερολίνου ήξερα ότι δεν θα χαριστεί χρέος ούτε τώρα, ούτε στις γερμανικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Τρεις - τέσσερις φορές βγήκα στη Βουλή και τους είπα γιατί μπερδεύετε το θέμα του χρέους. Θέλετε να κάνετε μασάζ στους βουλευτές σας, κάντε το αλλιώς, γιατί θα οδηγήσετε τη χώρα σε συμφορά. Και την ποσοτική χαλάρωση, δεν έπρεπε να μπερδεύουν ζητήματα που προκύπτουν από την επιτυχία ενός προγράμματος. Δεν έπρεπε να τα βάζουν σαν προϋποθέσεις για τα σκληρά μέτρα.

Ο Σόιμπλε δεν νομίζω ότι εξαπάτησε, γιατί αν ήταν να εξαπατήσει θα έλεγε σε όλους ότι θα μειώσουμε το χρέος και θα κορόιδευε, δεν είπε τέτοιο πράγμα, τουναντίον είπε Αύγουστος 2018 και εφόσον χρειαστεί. Η κυβέρνηση ήξερε ότι δεν θα πάρουμε το χρέος, το ήξερε καλά ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα πάρει τίποτα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σχετικά με την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «του είπα "γιατί το παίζεις κορώνα - γράμματα, γιατί δεν θέλεις για δύο χρόνια;" Μου είπε ο Μητσοτάκης δεν θέλει. Γύρισε και μου είπε η άλλη πλευρά είναι το εμπόδιο. Μου είπε ότι το εμπόδιο είναι ο Μητσοτάκης, εγώ θεωρώ ότι θα το έκανε ο Τσίπρας το βήμα»...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: