13.6.17

Καπάκης: Από σύμπτωση δεν είχαμε άλλα θύματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για καπακηςΣε εξέλιξη είναι η εφαρμογή του γενικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών από...
τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί.

Ο κ. Καπάκης που μίλησε στο «Πρακτορείο» λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του συντονιστικού για την αποτίμηση της κατάστασης, τόνισε πως «η περιοχή που έχει πληγεί είναι το χωριό Βρίσα» και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες, ώστε να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις ζημιές που έχουν προκληθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Καπάκη «ένας χώρος προσωρινής φιλοξενίας με τη βοήθεια του στρατού στήθηκε στο γήπεδο της Δημοτικής Ενότητας του Πολιχνίτου και αυτή τη στιγμή δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες, εφαρμόζοντας όλο το γενικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών».

Υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας, για όση διάρκεια το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Από εκεί και έπειτα οι πολίτες, των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλα προβλήματα, «θα δούμε, θα γίνουν διαδικασίες να μείνουν σε ξενοδοχεία ή σε άλλα καταλύματα».

Ο κ. Καπάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό της άτυχης γυναίκας, για να συμπληρώσει πως «από σύμπτωση δεν χάθηκαν άλλοι άνθρωποι, με δεδομένο ότι σε πολύ μεγάλο αριθμό σπιτιών υπάρχει ολική κατάρρευση». Πρόσθεσε δε, πως «και το σχολείο ευτυχώς δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα, δεν υπήρχαν παιδιά»...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: