16.6.17

Τοπικές βροχές και καταιγίδες...

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την...
Εύβοια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα, σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: